Hazım Adanur aktif siyasete geri döndü, DP Mudanya İlçe yönetimine girdi

İlk siyasi heyecanı gençlik yıllarında Adalet Partisi ile yaşadı. 1983 yılında siyasi partiler yeniden kurulurken Doğru Yol Partisi’nde aktif olarak siyaset yaptı. İşi gücü ihmal edip parti için her yere koştu.
Üstelik…
Hazım Adanur partinin jokeri gibiydi. Parti ona nerede ihtiyaç duyuyorsa orada görev üstlendi. İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptı, Merkez İlçe yönetimlerinde görev aldı, İl Disiplin Kurulu’nda bulundu.
Geçmişte…
Büyükşehir statüsüne geçilmediği için ilçelerin ayrışmadığı dönemde, 1984 yerel seçiminde DYP’nin önseçimle belirlenen Bursa Belediye Meclisi listesinin birinci sıra adayıydı.
Ama…
Delegelerin oylarıyla, yani siyaseten bilek gücüyle birinci sırayı elde etmesine karşın o seçimde DYP barajı geçemediği için Adanur o seçimde belediye meclisine giremedi.
Yıllarca…
Yönetimlerin yanı sıra, DYP’nin her etkinliğinde en renkli siyasi simalardan biri olarak yerini aldı.
Hele…
O yıllarda Demirel’in Bursa ziyaretleri ve mitinglerinde en çok koşan ve çalışanlardan biriydi.
Sonra…
Kardeşi Hüsnü Adanur ile birlikte aile geleneği olarak yürüttükleri Ünlü Cadde’de Yılmaz İşhanı’nın altındaki Hacıbey Kebapçısı’nı kapatıp iş değişikliğine gittiler.
O süreçten itibaren de Hazım Adanur aktif siyasetten uzaklaştı, köşesine çekildi.
Gerçi…
İnternetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’u en etkin kullananlardan biri olarak neredeyse günün 24 saati dostlarıyla bağlantısını sürdürüyor ama dostları Hazım Adanur’u neredeyse 10 yıla yakın süredir hiçbir yerde göremiyorlar, sohbet edemiyorlardı.
Dün…
Demokrat Parti Mudanya İlçe kongresinde seçilen yönetim kurulu listesinde adını görünce sevindik. Çünkü, Bursa siyasetinin renkli isimlerinden Hazım Adanur 10 yıla yakın aradan sonra DP Mudanya İlçe Başkanı Meryem Bizimtuna’nın çağrısıyla yeniden aktif siyasete dönmüş oldu.
İnanıyoruz ki…
Eski günlerdeki gibi renkli siyaset tarzıyla Mudanya’dan başlamak üzere DP teşkilatlarına yine hareket getirir.