DP Genel Başkan Yardımcısı Tunçsiper Facebook’tan mesaj yazdı, seçim ittifakı ve kurultay için açıklama yaptı

Demokrat Parti tabanında uzunca bir süredir beklenti haline dönüşen ve merak edilen iki konu var. Teşkilatlar bu iki konuda meraklarını gidermek istiyorlar ama bugüne kadar tatmin edici bir bilgi de verilmedi, gelişme de yaşanmadı.
Birincisi…
DP teşkilatları uzunca bir süredir kurultay bekliyor. Önceleri kurultayın kasım ayında yapılacağı söyleniyordu. Daha sonra il başkanları bastırınca aralık ayının ilk haftası için kurultay beklentisi doğdu.
Ama…
İlçe kongreleri devam ediyor olması, İl kongrelerinin büyük bölümünün de henüz yapılmamış olması nedeniyle aralık ayının ilk haftası bir yana, sonunda bile kurultay yapılabilmesi mümkün değil.
İkincisi…
DP acaba 12 Haziran 2011’deki genel seçime seçim ittifakı nedeniyle bir baka partinin şemsiyesi altında mı girecek?
İşte…
Bu iki konuda teşkilatlara yönelik en kapsamlı ve de ilk açıklama bugün DP Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper’den geldi.
Üstelik…
Tunçsiper, teşkilatların merak ettiği bu iki konudaki açıklamasını, internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yayınladığı mesajla yaptı.
Mesaj…
Öncelikle kurultay konusunu ele alıyor.
İşte DP Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper’in bizzat yazdıkları:
“Partimiz 12 Kasım 2010 ile 12 Kasım 2011 arasında olağan kongresini yapmakla yükümlüdür. Bu kongrenin yapılması için TBMM’deki milletvekili sayısının 2 misli delegeniz olması gerekir. Bu delegeler İl kongrelerinde seçilir. İl kongrelerinde seçilecek delegeler ise İlçe kongrelerinden seçilerek gelir. Onları seçmek için de mahalle delegelerini seçmeniz lazım.”
Sonrasında…
İl ve ilçe kongreleriyle kurultaya yönelik şu bilgileri veriyor:
“Şu anda olağan İl kongresi yapılmamış 50’nin üzerinde ilimiz var. Genel İdare Kurulu’nda alınan karar bu kongrelerin acilen tamamlanması ve olağan genel kurulun yapılmasıdır. Tahminlerime göre 15 Aralık civarında illerde olağan kongreler tamamlanmış olacaktır.”
Bu noktada…
Çarpıcı bir vurgulama yapıyor:
“Bir kongre salonunun kalabalığı, yenilikler, katılımlar ve verilen mesajlarla üyelerine heyecan verir. Bir şeyin yapılmasını istemek için önce herkesin kendi kongrelerini tamamlaması gerekir.”
Yine çarpıcı sözlerle devam ediyor:
“Seçim takvimi 15 Şubat ile 21 Şubat arasında başlayacaktır. Elimizdeki tabanca küçük, içindeki mermi de ona uygun olduğuna göre, hedefi vurmamız için kısa mesafeden ateş etmemiz gerekir. Yapılmak istenen de budur.”
Sonrasında seçim ittifakı yapıp bir baka partinin şemsiyesi altına girme konusuna özel bir açıklama  getirirken, güvence de veriyor:
“Hiç kimse DP’yi seçim sandığından uzakta ve şemsiyesinin altında tutamaz. DP oy pusulasında yerini alacaktır.”
Mesajını…
“İl teşkilatları kongrelerini tamamlarsa olağan kongre de yapılacaktır” diyerek bitiren DP Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper parti teşkilatlarına ve tabanına şöyle sesleniyor:
“Başka sorularınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Hepiniz sağlıcakla kalın.”