Samsunspor-Adanaspor maçını Kürtçe yayınlayan TRT Şeş’in İstiklal Marşı okunurken sesi kısmasına tepki var

Futbolda Bank Asya 1. Ligi maçlarını TRT yayınlıyor. TRT bu yayınları da daha çok TRT 1, TRT 3 ve TRT Spor kanalları üzerinden futbol izleyicisiyle buluşturuyor.
Ancak…
TRT bu hafta değişik bir karar aldı ve maç yayını yaptığı kanallara bir yenisini ekleyip cumartesi günü Samsun’da oynanan Samsunspor-Adanaspor maçını ilk kez Kürtçe yayın yapan TRT Şeş’ten yayınladı.
Samsunspor’un 10 kişi kaldığı ve Adanaspor’un deplasmanda 2-1 kazandığı maçın öncesinde de TRT Şeş’ten yayınlanacak olmasına başta Samsunspor Kulübü olmak üzere tepkiler vardı.
Ama…
Maçın başlangıcındaki bir uygulama, tepkileri daha da arttırdı.
O uygulama…
TRT Şeş’in maç başlarken İstiklal Marşı okunması sırasında yayınının sesini kısması olarak yansıdı.
Maçı Bursa’da televizyondan izleyenlerden biri olan Mithat Ülküden yapılan bu duruma büyük tepki gösterdi.
Anavatan Partisi’nin Gençlik Kolları’ndan yetişen siyasetçilerinden biri olan, yıllarca da İl ve Osmangazi İlçe yönetimlerinde görevler üstlenen, o nedenle de Bursa siyaset camiası tarafından bilinen isimlerden biri olan Ülküden, maçın başında İstiklal Marşı okunurken yayında sesin kısılması üzerine önce TRT’yi arayıp tepkisini dile getirdi.
Ardından da…
Radyo Televizyon Üst Denetleme Kurumu olan RTÜK’ü arayarak TRT Şeş’in uygulamasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Ülküden her iki kurumla yaptığı görüşmelerde “Maçı yayınlayan kanal Kürtçe diye İstiklal Marşı verilmeyecek mi? Bu mantıkla yarınlarda çok daha ciddi sorunlar oluşturabilecek ciddi yanlışlar yapılır” uyarısında da bulundu.