Gelecek gençlerde… Bursa’nın en geniş tabanlı gençlik hareketi olarak Bursa Gençlik Derneği kuruldu

Sedat Akar adını Bursa kamuoyu, CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanı olarak tanıdı. En önemlisi, CHP’nin ağır siyasetini harekete geçiren çalışmalarıyla bildi.
Aslında…
Görevde çok uzun süre kalmadı. Daha doğrusu kalamadı. Ama 5-6 aylık süre içinde neredeyse 10 yıla sığacak kadar çok başarılı organizasyonlarla siyasi parti çalışmalarına farklılık kazandırdı, CHP’ye farklı alanlar açtı ve kamuoyunda ses getiren çalışmalara imza attı, sonuçta da etkin oldu,.
En büyük şansı ise, iyi bir ekiple çalışması olarak yansıdı.
İşte…
Bir ilçe gençlik kolu etkinliklerinin ötesine geçerek siyasi partilerin ana kademeleri gibi hızlı ve etkin çalışan bu ekip, istifa edip ayrılmasından sonra Sedat Akar’ı bırakmadı.
O da…
Yeni durum karşısında siyaset üstü bir yapıyla Bursa için çalışmak üzere ekibi genişletip yeni bir kulvar açtı. Bu alanda büyük bir eksikliği doldurduğu için, çok da doğru bir adım attı.
İşte…
O yeni kulvar, Bursa’nın en geniş tabanlı gençlik hareketi olarak doğan Bursa Gençlik Derneği oldu.
Sedat Akar önderliğinde bir süredir hazırlıkları sürdürülen Bursa Gençlik Derneği’nin kurucular kurulu dün akşam yapılan toplantıyla belli oldu.
Kurucular arasında her siyasi görüşten gençler var. Zaten Bursa’nın en geniş tabanlı gençlik hareketi olgusu da buradan doğuyor.
Soldan sağa, merkezden kenara her eğilim ve görüşten gençlerin oluşturduğu Bursa Gençlik Derneği siyaset yapmayacak, yalnızca Bursa ve Bursa gençliği için çalışacak, tıpkı kurucular kurulunu oluşturan geniş tabanlı yapı gibi her siyasi parti ile diyalog kuracak ve bunu yaparken de her siyasi partiye aynı uzaklıkta olacak.
Daha şimdiden etkinlik planlamalarına başlayan ve Heykel’de kiraladıkları bir ofisi merkez olarak kullanacak olan BGD’nin kurucular kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Sedat Akar, Sadettin Topçu, Uğur Tosun, Murat Yavuz, Hüseyin Aybey, Yunus Emre Coşan, Nur Sönmez, Uğur Mola, Özkan Taş, Sinan Öztürk, Esra Köken, Gülnaziye Güler, Selin Hatipoğlu, Yücel Doğan, Gizem Akyüzlüer, Seda Dölen, Mehtap Dölen, Esen Kaymakçı, Cüneyt Mestan, Elif Aras, Hasan Turgut, Kenan Taştan, Sevsem Yüksekol, Şafak Sarıyıldız, Fatih Mehmet Azer, Mustafa Doğru, Mustafa Şahin.