DP İl Başkanı Biçen: Baskı ve yıldırma politikası Mustafakemalpaşa İlçe Başkanımıza kadar vardırıldı

Konunun çok ilginç ve bir o kadar çarpıcı gelişimi var… Önce salı günü DP İl Başkanlığı’nda 2 Genel İdare Kurulu Üyesi’nin katılımıyla toplantı yapıldı.
Toplantıda…
İlçe başkanları hem sitem edip içlerini döktüler, hem bazı konularda sorgulamalar yaptılar. Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı olarak partide gençlerin önünün açılmasını isteyen Cüneyt Ok ertesi gün istifa etti.
Biz de Ok’a istifa kararını DP Bursa İl Başkanı Abdullah Biçen’le görüşüp görüşmediğini sorduk. Görüştüğünü söyleyince de nasıl karşıladığını öğrenmek istedik. “Hayırlı olsun” dediğini duyunca şaşırdık ve istifa yazısının altında şu değerlendirmeyi yaptık:
DP’nin en genç ilçe başkanı, bir gün önce 2 GİK üyesiyle yapılan toplantıda “gençlerin önünün açılmasını” istiyor, bir gün sonra da beklenmedik şekilde istifa ediyor.
Acaba…
“Nereden çıkıyor bu istifa?.. Gençler bizim için önemlidir, üstelik 20 gün sonra Mustafakemalpaşa’nın Ovaazatlı Beldesi’nde belediye başkanlığı seçimi var, görevine devam et” demiş olabilir mi?
Merakımızı Ok giderdi:
“İl Başkanımı istifamla ilgili bilgilendirdiğimde bana
‘Hayırlı olsun’ dedi.”
Bunu öğrenince şunu düşündük:
Abdullah Biçen’i çok uzun zamandır tanırız. Nezakete önem verir. Bugüne kadar hiç böyle tavır takınacak biri olmadı.
Onun tavrından ve GİK üyeleriyle yapılan toplantıda “Bazı ilçeleri değiştireceğiz” demesinden DP’de yeni bir projenin yürüdüğü izlenimi edindik.
O projenin de yukarıdan yani Genel Merkez’den başladığı, DP Genel Merkezi’nin olan biteni umursamadığı anlaşılıyor.

••••••••••
İşte…
Bu değerlendirme üzerine DP Bursa İl Başkanı Abdullah Biçen’den bir açıklama geldi.
Biçen gönderdiği yazıya “Mustafakemalpaşa İlçe Başkanımız Cüneyt Ok kardeşimizin istifasıyla ilgili yazdıklarınızı okudum ve bu yazıyı yazma gereği hissettim” diye başlıyor ve açıklamasını önemli kılan bir noktaya işaret ediyor:
“Bu yazı, bugün Türkiye’nin yönetiminin kimlerin elinde olduğunun da bir göstergesi olacaktır kanaatindeyim.”
Sonrasında…
Ok’un istifasını şu ifadelerle değerlendiriyor:
“Mustafakemalpaşa İlçe Başkanımızın istifasına ‘Hayırlı olsun’ demekten başka yapacak bir şeyim yok. Sadece ülkem adına ve ülkemin geleceği adına endişe duyduğumu, üzüldüğümü ifade edebilirim size.”
Şöyle devam ediyor:
“Zira siyasetin içinde gençleri bulmak ve yetiştirmek zorundayız. Cüneyt kardeşimiz de misyonumuzun görev verdiği bir genç kardeşimizdi. Ama Türkiye’mizde yaratılan korku, baskı ve kendilerinden başka siyasi anlayışa izin vermeme alışkanlığı maalesef Mustafakemalpaşa İlçe Başkanımıza kadar varabilmiştir.”
Şunları aktarıyor:
“GİK üyelerimizle yapılan toplantımızda, istifa eden ilçe başkanımızın, gençlerin siyasette olması konusundaki son derece özenli görüşlerini ben ve GİK üyelerimiz dinledik ve kendisine teşekkür ettik.”
Şunu açıklıyor:
“Ama ilçe başkanımız, aralık ayı içinde yapılacak Ovaazatlı Beldesi seçimi nedeniyle çalışmalara başladığını, iyi bir adayımızın olduğunu, ama aday tespitinden hemen bir gün sonra kendi işyerine Maliye ekiplerinin baskın yaptığını, belediye başkan adayımızın da çekildiğini ifade etti.”
Bu çarpıcı bilginin ardından şunu söylüyor:
“Hemen ertesi günü gelen istifası da, bu anlamda bizi demokrasi adına son derece kaygılandırmaktadır. Baskı ve yıldırma politikası buralara kadar gelmiş ve en son Mustafakemalpaşa’da kendini ilçe başkanımızın istifasıyla göstermiştir.”
Gerçekten…
Çok önemli bir iddiayı gündeme taşıyan DP Bursa İl Başkanı Biçen, bize gönderdiği yazısını da şöyle bitiriyor:
“Bu konunun tarafınızca ve kamuoyunca bilinmesinde fayda mülahaza ediyorum. Cüneyt kardeşimize de bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum.”