CHP’de yeni polemik… İl Danışma Kurulu’nda Kaleli’nin “yeni siyaset” isteğine Akdoğan’dan sert tavır

Cumartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Danışma Kurulu vardı. Toplantı, uzun yıllar ara verildikten sonra 2007 yılında Gürhan Akdoğan’ın il başkanı olmasıyla yapılan ikinci İl Danışma Kurulu oldu.
Toplantının kısa bir özetini “CHP’de seçim bereketi… Danışma Meclisi’ne neredeyse tam kadro katılım oldu, 26 kişi söz alıp konuştu” başlığıyla bu sayfalarda aktardık.
Konuşmalar ve toplantıyla ilgili tüm ayrıntıları ise meslektaşımız Huriye Gül Kolaylı iki günlük bir yazı halinde Haber gazetesindeki köşesinde yayınladı.
Bu arada…
CHP İl Başkanlığı’nın basın bildirisinde ise, tüzük gereği davet edilen 256 partiliden 218’inin hazır bulunduğu, Necati Akgün, Erhan Sevimli, Kemal Ekinci, Yahya Şimşek, Mehmet Küçükaşık, Bülent Aslanhan, Osman Ayradilli, Sena Kaleli, Mustafa Bozbey, Kemal Demirel, Abdullah Özer gibi isimlerin görüşlerini açıkladığı bilgisine yer veriliyor.
Bildiride…
CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın basına kapalı bu toplantıda yaptığı konuşmada  “Bursa İl örgütü olarak gerçekleştirdiğimiz bu toplantımızla, parti içi demokrasi kanallarının açık olduğunu, örgütümüze geçmişte de bugün de emek veren tüm dava arkadaşlarımız ile katılımcı bir yönetim anlayışı izlediğimizi bir kez daha ortaya koymuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dediğine de yer veriliyor.
Bununla birlikte…
Kulislerden, toplantı sırasında CHP İl Başkanı Akdoğan ile 2009 yerel seçimlerinde CHP’nin Büyükşehir Adayı olan Sena Kaleli arasında hafif yollu da olsa soğuk rüzgar estiği kulağımıza geldi.
Söylenenlere göre…
Görüşlerini açıklamak üzere kürsüye gelen Sena Kaleli konuşmasında, her şey gibi siyasetin de artık yenilenmesi ve her şeyin tartışılabilmesi gerektiğini söyleyip, “Bu nedenle ben artık Atatürk devrimlerinin bekçisi olmak istemiyorum” anlamında bir ifade kullanmış.
Bunun üzerine…
Toplantıyı yöneten İl Başkanı Akdoğan söz alarak “Devrim ideolojisini iyi tanımlamak ve anlamak gerekiyor” diye başlayıp şunları söylemiş:
“Çünkü devrimcilik kendi içinde değişimi barındırır ama bu geriye değil ileriye doğru olur. Temel değerler değişmez. Bunlar da cumhuriyetimizin kuruluyla ilgili temel değerler olan laiklik, demokratlık, sosyal hukuk, cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık gibi değerlerdir ki hiç değişmezler.”
Doğrusu…
Sakin geçen, birlik ve beraberlik içinde parti için çalışma arzularının hemen her konuşmacı tarafından dile getirildiği toplantıda böyle bir hafif polemik havası çok dikkat çekici.
Kulisler…
Toplantıda yaşanan bu hafif yollu polemiği CHP’de yeni bir sürecin başlangıcı olarak görüyorlar. O başlangıç noktasına da, “Yerel seçimlerde aynı ekip olarak çalışan Akdoğan ve Kaleli’nin artık ayrı ekipler oldukları” izlenimini koyuyorlar.
Hatta…
Bu konuşmaların her iki grup için de Ankara’ya yönelik özel mesaj oluşturabileceğini düşünenler var.