Bursa’da Saadet Partisi denildiğinde akla gelen kadrolar istifa edip ayrıldı, bir dönem sona erdi

Aslında… Numan Kurtulmuş’un 1 Ekim Cuma günü genel başkanlıktan ve Saadet Partisi’nden istifa ettiği gün onlar da Kurtulmuş’la yeni bir siyasi yola çıkmak üzere ayrılma kararı aldıklarını bu sayfalarda duyurduk.
Kararlarını…
Bugün toplu halde yaptıkları basın toplantısıyla duyurdular.
Masada…
Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, Genel İdare Kurulu üyeleri Ahmet Okur, Osman Mestan, Hayrünnisa Kökbıyık vardı.
Yine…
Saadet Partisi denildiğinde Bursa’da akla gelen ilk isim olan İl Başkanı Hilmi Tanış masadaydı.
Yanı sıra…
Saadet Partisi ile özdeşleşen isimlerden biri olan Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih yerini almıştı.
Nilüfer İlçe Başkanı Hasan Kahraman, Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya, İznik İlçe Başkanı Fatih Çatak, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Ünlü, Karacabey İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı, Keles İlçe Başkanı Mustafa Uysal, Kestel İlçe Başkanı Mustafa Bayrak oradaydı.
İznik’e bağlı Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil ile İnegöl ve Gürsu belediye meclislerinden üyeler de gelmişlerdi.
Ayrıca…
İl Gençlik Kolu Başkanı Mehmet Torun, İl Hanım Kolları Başkanı Gönül Kafkas toplantıdaydı.
Tanış’ın yönetiminden bir grup da istifa edenlerle birlikte hareket ediyordu. Ama asıl sürpriz, SP’de Kurtulmuş’un karşısında Erbakan cephesi ile birlikte hareket eden Osmangazi İlçe’den Başkan Yardımcısı Soner Aksoy ve 30 kişilik arkadaş grubunun da toplantıya katılmasıydı.
Hepsi de…
Daha doğrusu, Bursa’da Saadet Partisi denildiğinde akla gelen 4 Genel İdare Kurulu üyesi ile İl ve 8 ilçe başkanı, Gençlik ve Hanım kolları başkanları, İl ve değişik ilçelerin yönetim kurullarının üyeleri, değişik ilçelerin belediye meclisi üyeleri Numan Kurtulmuş ile birlikte yeni bir siyasi oluşuma katılmak üzere Saadet Partisi’nden istifalarını açıkladılar.
İstifa metinlerini…
Ahmet Sünnetçioğlu aldı ve Ankara’ya götürdü. Yaptığı açıklamaya göre de, bizzat Yargıtay’a teslim edecek.
Doğrusu…
Bu da siyasette ayrı bir yol. Çünkü, istifa edenler ayrılmalarından sonra geleceklerin istifa dilekçeleriyle ilgili farklı işlemler yapmaları ihtimaline karşılık kaygı taşıyorlar.
Bu arada…
Hilmi Tanış’ın istifa etmesinden sonra Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından, Tanış’ın yönetiminden Selim Sait Terzioğlu il başkanı olarak görevlendirildi.
Böylece…
Bursa siyasetinde bir dönem bu şekilde kapanmış oldu.
Yeni dönemin ne zaman ve nasıl başlayacağını ise önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.