AK Parti İl Başkanı Yalçın’ın sözleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’ye yönelik özel mesaj mı?

Sedat Yalçın’ın yeniden AK Parti Bursa İl Başkanı olarak atanmasının üzerinden 3 ay geçti. Bu süre içinde referandum kampanyası yaşandığı için, kutlama ziyaretleri bir süre ertelenmişti.
Şu sıralar…
Çeşitli dernek, kurum, kuruluş ve kişilerin Yalçın’a yaptıkları kutlama amaçlı ziyaretler sürüyor.
Bu kapsamda…
Son olarak Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Dizdar, Bursa Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Nuri Şenel ve Bursa Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Yavuz yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ı ziyaret ettiler.
İşte…
Bu son ziyaretler kapsamında, Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Dizdar sohbet ederken Rumeli’de yaşayan Türkler’in de her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu söyledi.
Bunun üzerine…
“Avrupa Birliği (AB) yolunda Balkanlar’daki soydaşlarımızın iyi değerlendirilmesi gerektiğini” ifade eden ve “Türkiye ve Bursa için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını” söyleyen Yalçın’ın şu sözleri dikkat çekti:
“Bursa hem ekonomik, hem de kültürel anlamda göçmenlerle zenginleşen bir şehir. Onun için hem AK Parti İl ve ilçe başkanlıklarının hem de AK Partili belediyelerin bir elleri her zaman Balkanlar’da. Soydaşlarımızın siyasi ve ekonomik sorunlarının yanı sıra her türlü ihtiyacı buradan izleniyor. Ben de en kısa zamanda il yöneticilerimizle birlikte Üsküp’e gitmeyi planlıyorum.”
Sohbette…
Yalçın’ın da vurguladığı gibi, AK Partili Bursa belediyeleri hizmet anlamındaki çalışmalarını Balkanlar’da geniş bir alana yaydılar. Özellikle Recep Altepe’nin Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönemde başladığı, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da arttırarak sürdürdüğü hizmetleri herkes biliyor.
Yakın geçmişte…
Balkanlar’da Büyükşehir tarafından yapılan hizmetlerle ilgili koordinasyon çalışmaları için olsun, çeşitli etkinlik ve toplantılar için olsun Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çok sık Balkan ülkelerine gitti.
Hatta…
Bu yolculukları, “Neredeyse Bursa’da kaldığı süre kadar da Balkan ülkelerindeki ziyaretlere vakit ayırıyor” şeklinde muhalefetin eleştirilerine de konu oldu.
Üstelik…
Altepe bu ziyaretlerin hemen hepsine, Sedat Yalçın’dan önce AK Parti Bursa İl Başkanı olarak görev yapan Nagip Vardar’la birlikte gitti.
Fakat…
Vardar’dan il başkanlığını devralan Yalçın’la Balkan yolculuğuna hiç çıkmadı.
İşte…
Sedat Yalçın’ın kendisini ziyaret eden Cüneyt Dizdar’la yaptığı sohbette “Ben de en kısa zamanda il yöneticilerimizle birlikte Üsküp’e gitmeyi planlıyorum” demesi konuyu bilenlerin bu nedenle dikkatini çekti.
Çünkü…
Kulisler bu ifadeleri, bedava gezi anlamında değil ama Yalçın’a pek yakın durmadığı için Altepe’ye özel mesaj olarak algıladı.