70 bin üye hedefinin 20 binlik çatısını oluşturan AK Parti şimdi de kadın ve gençler için özel program hazırlıyor

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’ın 3 ayda 70 bin üye hedefini ilk olarak 6 Ekim’de bu sayfalarda duyurduk. Bu konu daha sonra yerel gazetelerin birinci sayfalarında yer buldu.
Dudak bükenler oldu ama Yalçın her fırsatta İl Yönetimi olarak koydukları hedefi tekrarladı.
Biz de…
Bu yöndeki çalışmalarının ne durumda olduğunu merak edip, hedefi koyan olan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’a sorduk.
Gördük ki, Yalçın çok heyecanlı ve hedeften de umutlu. Şunu söyledi:
“70 bin üye hedefine ulaşmak için ciddi bir çalışma halindeyiz. Bu üyelerin büyük bölümünü kanaat önderleri aracılığıyla yapacağız. Nitekim şu anda kanaat önderlerinin dağıttıkları üye formlarına bakarak, hedefimizin çatısını oluşturacak şekilde ilk 20-30 bin rakamına ulaşıldığını söyleyebilirim.”
Doğrusu…
Ulaşıldığını söylediği bu rakamın 10 günlük bir sürede gerçekleşmiş olması partinin moral motivasyonu adına çok önemli.
Nitekim…
Moralinin yüksek ve heyecanlı olduğunu gördüğümüz Yalçın, ayrıca iki yeni projenin de haberini verdi.
Bir…
“Bu ay içinde çalışan kadınlarımızla çok geniş kapsamlı bir buluşma programı hazırlıyoruz. Yaklaşık 400 kadına davet gönderildi. Yüksek katılımlı bir program olacağına inanıyorum.”
Programın amacını şöyle açıkladı:
“Referandumla gerçekleşen anayasa değişikliği sonrası, kadınlara pozitif ayrımcılık getiren yeni düzenlemeleri konuşacağız. Anayasa değişikliği sonrası kadınlarımızın beklentilerinin ne olduğunu belirleyeceğiz.”
Katılımcı yapısı hakkında da şu bilgiyi verdi:
“Çalışan ve de özellikle yönetici konumunda olan kadınlarımızı davet ettik. Örneğin Emine Örnek ve Sena Kaleli davet ettiklerimiz arasında. Ayrıca, Bursa basınının tüm kadın köşe yazarları için davetiye hazırlandı.”
Şunu özellikle vurguladı:
“AK Parti olarak toplumla buluşma projesi kapsamındaki bu toplantıyı çok önemsiyoruz. Hazırlıklarını da çok ciddi şekilde sürdürüyoruz. Toplantıda kesinlikle siyasi bir konu olmayacak. Sadece kadınlarımızın beklentilerini öğreneceğiz.”
Şunu da ekledi:
“Toplantı sonunda da ortaya çıkacak raporu bizzat Sayın Başbakanımıza takdim edeceğim.”
İki…
“Kasım ayında bu kez gençlerle benzer bir toplantı yapacağız. Bu da,  büyük bir çalışma olacak.”
Gençlerle buluşma projesiyle ilgili şu bilgiyi verdi:
“Gençliğimiz, özellikle de üniversite gençliğimiz siyasete ilgisiz ve uzak. Gençliğimiz internette yaşar hale geldi. Biz onlara için siyaseti cazip hale getirmek istiyoruz. Bunun için de program hazırladık.”
Bütün bunların sonunda, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın bir şey daha söyledi:
“70 bin üye hedefine ulaşmak için olumlu şekilde ilerliyoruz. Çalışan kadınlarımızla büyük bir toplantı yapacağız. Sonrasında gençlerle büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. Arkasından bir büyük projemiz daha var. Ama onu şimdilik açıklamıyorum. Çünkü çok ses getirecek.”
Merak ettik, ısrar ettik, ama Yalçın ser verip sır vermedi. İpucu da alamadık.
Acaba nedir?