Ankara’da merkez sağ görüşmeleri… TP lideri Şener Erbakan’dan sonra Demirel’e gidiyor

Türkiye bir yandan referanduma giderken, diğer yandan da referandumdan 8 ay sonra yapılması gündemde olan genel seçim için siyasi yapılanma hazırlıklarını izliyor.
Üstelik…
Daha geçen yıla kadar merkez partisi olmayı hedefleyen siyasi partilerin, şimdilerde kendi kulvarlarına dönme gayreti içinde oldukları gözleniyor.
Bu noktada…
Kulvar değiştirmelerinde merkez sağ olgusu yeniden cazibe merkezi haline geldi. Çünkü, ülkedeki tüm değişim ve sosyal dönüşümlere karşın seçmen ağırlığının merkez sağ tercihinin değişmediği görüldü.
Nitekim…
Şu sıralar Ankara’da yapılan siyasi planlama içerikli görüşmelerin ana konusu da merkez sağın yeniden toparlanması oluyor.
Örneğin…
Ankara’dan gelen haberlere göre, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener bugün öğle saatlerinde Güniz Sokak’taki evinde merkez sağın efsane lideri olarak kabul gören Süleyman Demirel’le baş başa bir görüşme yapacak.
Geçen hafta da…
Balgat’taki evinde milli görüşün efsane lideri Necmettin Erbakan’ı ziyaret eden Şener’in bu temasları ilgiyle izleniyor.
Anlaşılan o ki…
TP lideri, milli görüş ve merkez sağın efsane liderleriyle yapacağı görüşmelerden, iktidara alternatif geniş ve güçlü tabanlı yeni bir yapı oluşturmayı hedefliyor.
Burada…
Erbakan’ın kurucusu olduğu Saadet Partisi ile yolları ayırma noktasına gelmesi, Demirel’in görüşlerinin her zaman önemsendiği Demokrat Parti’nin de istenen çizgiye bir türlü gelememiş olması yeni oluşum arayışlarını canlı tutuyor.
O bakımdan…
Şener’in ziyaretleri, bu boşlukları doldurma hedefi nedeniyle önemli.
Hedefe ulaşabilir mi bilemiyoruz ama adımlar gerçekten ilgi çekici.