YÖK, üniversitelere “finansal özerklik” getirecek yeni sistem arayışı için Bursa’da toplantı yapıyor

Üniversitelerin, daha doğrusu devlet üniversitelerinin finans sorunları her dönem sorun oldu. Yeterli ödeneği alamayan üniversiteler, döner sermayeleriyle çarklarını döndürmeye çalışsalar da zaman zaman ciddi anlamda tıkanmalar yaşıyorlar.
O nedenle…
Üniversitelerde ortaya çıkan bu finansman sorunları kısa adı YÖK olan Yükseköğretim Kurulu’nun gündeminden hiç düşmüyor.
İşte…
YÖK yaşanan sorunu aşabilmek için üniversitelere “finansal özerklik” getirecek yeni bir sistem arayışını bir süredir sürdürüyor.
Bu arayışlarla ilgili ilk ciddi adım da 7-8 Ağustos tarihlerinde Bursa’da yapılacak toplantıyla atılacak.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay başkanlığında cumartesi ve pazar günleri Uludağ Üniversitesi’nin Kükürtlü tesislerinde gerçekleştirilecek toplantıya Bursa’dan da kamuoyunun yakından tanıdığı ve çok sevdiği bir isim olan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu katılıyor.
Tatlıoğlu toplantıya Bursa’dan katılan tek öğretim üyesi olduğu için, aynı zamanda evsahipliği de yapacak.
Toplantıda…
Boğaziçi, 9 Eylül, Çukurova üniversitelerinden finansmanla ilgili önemli çalışmalara imza atmış öğretim üyelerinin yanı sıra, üniversitelerin mali denetimini sağlayan Sayıştay’dan da temsilci bulunacak.
Bir anlamda…
Devlet üniversitelerinin finansman sorunlarına karşın devrim niteliğinde yeni bir düzenleme getirmek üzere başlatılan çalışmalar kapsamında 7-8 Ağustos tarihlerinde Bursa’da yapılacak toplantıdan çıkacak sonuç daha sonra YÖK Yürütme Kurulu’nda ele alınıp üzerinde çalışıldıktan sonra YÖK Genel Kurulu’na getirilecek.