Sezen Aksu’nun vefası Eski eşi Gazeteci Ahmet Utlu’yu acı gününde yalnız bırakmadı

Ahmet Utlu, önemsediğimiz gazetecilerden biridir. 1983 yılında Hakimiyet gazetesinde gazeteciliğe ilk adımını attığında beraberdik. Yetişmesinde katkımız olmuşsa mutluluk duyarız.
Bursa’da çok başarılı haberlere imza attı.

Yıllar önce Bursa’dan İstanbul’a, Sabah gazetesine transfer olduğunda en az onun kadar gururlananlardan biriydik.
İstanbul’da Ahmet’in önünde değişik yollar açıldı. Sabah gazetesinin bir dönem en önemli muhabiri olarak çalıştı. Taşradan giden bir gazeteci olmasına karşın, daha ilk döneminde yeteneklerini sergilediği için İstanbul medyasında çok önemli olan cumhurbaşkanı ve başbakan takip etti, yurt gezilerine katıldı.

Gazetesi bütün büyük olayları Ahmet Utlu’ya izletti.
Yaptığı haberlerdeki başarısıyla çok kısa süre içinde İstanbul’da sivrildi ve herkesin tanıdığı bir gazeteci olma başarısını gösterdi.

Onun haberleri Sabah gazetesinde her manşet olduğunda, kendimiz manşete çıkmış gibi kıvandık, mutlu olduk.
Magazin camiası ise Ahmet Utlu’yu, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan Sezen Aksu ile yaptığı evlilikle tanıdı. Sonra ikilinin yolları ayrıldı, kendilerine başka yaşamlar kurdular.

Son dönemde…
Serbest gazeteci olarak çalışan ve dünya turu da dahil televizyonlarda yayınlandığında ses getiren belgesellere imza atan Ahmet Utlu sık sık Bursa’ya geliyor ve Ataevler’de yaşayan annesi Beria Utlu’yu ziyaret ediyordu.

Ne var ki…
85 yaşındaki Beria Utlu’nun kalbi dün durdu. Cenazesi de bugün, Gazi Caddesi’nde evinin hemen yakınındaki Mehmet Zahid Kotku Camii’nden kaldırıldı.

İşte…
Bu acılı günü nedeniyle dün akşam Bursa’ya gelen Ahmet Utlu’yu yalnız bırakmayanlardan biri de, artık eski eşi olan Sezen Aksu’ydu.

Beria Hanım’ın son dönem tedavisini üstlenen ve Ahmet gibi gözümüzün önünde yetişen değerlerden biri olan Dr. Ceyhun İrgil’le yaptığımız sohbet sırasında, annesinin ölümü nedeniyle Ahmet’in Bursa’da olduğunu duyan Sezen Aksu’nun hemen telefonla arayarak Bursa’ya gelip cenazeye katılmak için ısrar ettiğini öğrendik.

Gerçi…
Ahmet görüşmesinde ünlü sanatçının Bursa’ya gelmesine gerek olmadığını söylemiş ve ikna etmiş ama Sezen Aksu yine de cenazeye büyük bir çelenk göndererek acılı gününde eski eşinin yanında olduğunu gösterdi.

Cenazede Sezen Aksu’nun çelengini görünce düşünmeden edemedik. Büyük sanatçı gerçekten kolay olunmuyor. Daha doğrusu, kolay kolay Sezen Aksu olunmadığını bugün bir kez daha görüp anladık. Bir dönem evli kalınmış, sonra yollar ayrılmış ama Sezen Aksu özellikle sanat camiası için hiç alışık olunmayan şekilde vefalı davranıyor.

Böyle bir ortamda…
Meslektaşımız, arkadaşımız, kardeşimiz Ahmet Utlu’ya başsağlığı ve sabır, annesi Rabia Utlu hanımefendiye ise Allah’tan rahmet diliyoruz.