Saadet için önemli gün… Genel Başkan Kurtulmuş’tan sonra Erbakan Hoca da iftara geliyor

Siyasette Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oluşturduğu düşünce yapısı olan Milli Görüş çizgisinin son temsilcisi Saadet Partisi sıkıntılı bir süreçte.
Sıkıntı da…
Herkesin bildiği gibi, son kurultayda ortaya çıktı. SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un Erbakan’a karşı liste çıkarmasıyla başlayan gerginlik, kurultay sonrasında devam ediyor.
Erbakan ve destekleyenleri yeniden olağanüstü kurultay istiyorlar. Kurtulmuş ve aralarında SP Bursa’nın da yer aldığı parti teşkilatlarının büyük bölümü ise bunu gereksiz buluyorlar.
Nitekim…
Gelinen noktada geçen hafta SP İstanbul İl Başkanlığı’nın iftar yemeğinde tatsız görüntüler yaşandı ve Türk siyasetinde ilk defa bir siyasi partinin genel başkanı, partisinin organizasyonunda kendi partilileri tarafından protesto edildi ve bu nedenle salondan ayrılmak zorunda kaldı.
Gerçi…
İstanbul iftarının ertesi akşam SP Bursa İl Başkanlığı’nın iftarı vardı. Orada da Kurtulmuş’a yönelik protesto hazırlığı yapıldı. Fakat alınan önlemler nedeniyle bir kişinin bağırdığı protesto olarak kaldı.
En önemlisi…
İftarın verildiği Sukaypark tesisi dışında protestoya destek vermek isteyen bir grup da polis tarafından gözaltına alındı.
Galiba..
Bursa’da polisin uyguladığı gözaltı, diğer illerde planlanan protesto gösterileri için caydırıcı oldu.
İşte…
Geçen pazar akşamı yaşanan bu iftarın ardından yarın akşam da, yani 29 Ağustos 2010 Pazar akşamı da bu kez Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan iftar için Bursa’ya geliyor.
Erbakan Hoca son dönemde her yıl iftar için Bursa’ya geldi. İftarları da Anadolu Gençlik Derneği organize etti ve parti teşkilatları bu iftarlara hep tam kadro katıldı.
İftarı bu yıl da AGD organize ediyor.
Hatta…
Kanalboyu’ndaki Elegans salonlarında gerçekleştirilecek ve büyük bir katılım olması beklenen iftarın davetiyeleri 25 liradan satılıyor.
İftarda…
Erbakan’ın yapacağı konuşma merakla bekleniyor.
Çünkü…
Son süreçteki Saadet kurultayı ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalar yapması bekleniyor.
Özellikle de…
Hafta içinde Numan Kurtulmuş’la yaptığı görüşmeden sonra katıldığı ilk iftar olduğu için, o görüşmeye yönelik bazı değerlendirmeler yapması da söz konusu.
Bu da…
Erbakan’ın katılacağı yarın akşamki iftara olan ilgiyi arttırıyor.
Ancak…
Yarın için SP Genel Merkezi de Ankara’da il başkanları toplantısı organize etti. O bakımdan, bugüne kadar tüm gelişlerinde Erbakan’ın yanında yer alan SP Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış’ın bu kez iftara katılıp katılmayacağı henüz belli değil.