Referandumda finale doğru… AK Parti’nin gençleri Başbakan’ın mektubunu dağıtmak için sahaya çıkıyor

Gerçi… Son dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bursa’daki gençlik kolları çok ciddi bir ivmeyle kamuoyunun önüne çıktılar ve güzel işler de yapıyorlar.
Ama…
Açık açık söylemek gerekirse, siyasi parti yapılanmaları içinde en organize gençlik kolu olarak karşımıza Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gençlik kolları çıkıyor.
Yönetimleri seçimle belirlenen tek gençlik kolu yapılanması olan AK Parti Gençlik Kolları her dönem planlı ve programlı şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.
Referandum kampanyalarının başlamasından bugüne geçen süreçte AK Parti’de kamuoyuna yönelik çalışmalar AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın önderliğinde sürdürüldü.
Sivil toplum örgütlerinden hemşeri derneklerine, teşkilatlardan sivil toplum kanaat önderlerine kadar değişik gruplarla bir araya gelen Yalçın, referanduma sunulan anayasa değişikliğiyle ilgili bilgiler verdi, bu değişikliğin ne anlama geldiğini herkese anlatmaya çalıştı.
Artık…
Referandum çalışmalarında finale doğru geliniyor.
Dahası…
Yapılan kamuoyu araştırmaları referanduma yönelik evet oylarının artışa geçtiğini gösteriyor. Son dönemin ilk araştırması olarak Selçuk Köylüoğlu’nun çalışmasını hafta içinde bu sayfalarda paylaştık.
İşte…
Böyle bir ortamda, AK Parti gençliği de referandum çalışması için sahaya çıkıyor.
Üstelik…
Kampanya kapsamında “demokrasi elçileri” olarak adlandırılan AK Parti İl Gençlik Kolları’na mensup 300 genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubunun bulunduğu çantaları kentin her yerinde dağıtacaklar.
Çantanın içinde ayrıca, “referandumda neden evet” oyu verilmesini gerektiğini anlatan broşürler ve el ilanları da olacak,
Gençler…
Özel tişört ve şapkalarıyla yarın, yani 15 Ağustos 2010 Pazar günü Haşim İşcan Caddesi üzerindeki AK Parti İl Merkezi’nin bulunduğu binanın önünden hareket edecekler.
Saat 13.30’deki törende AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın yapacağı konuşmayla gençleri görevlerine uğurlayacak.