İlçe turundaki MHP milletvekillerine acı rapor: Domates 10 kuruşa alıcı bulamıyor, bir traktör kavun 750 lira

Yola çıkışlarında iki temel amaçları var. Birincisi, 12 Eylül’de yapılacak referandumda Milliyetçi Hareket Partisi’nin neden hayır oyu vereceğini tek tek vatandaşa anlatmak istiyorlar.
İkincisi…
Vatandaşı ayağına kadar gidip dinleyerek memleketin ne durumda olduğunu gözlemlemek, ilgili yerleri harekete geçirmek üzere de sorunları dinlemek istiyorlar.
Bu amaçla…Aynı zamanda MHP Genel Başkan Yardımcısı olan Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman başkanlığında yola çıktılar. Kafilede, MHP’nin diğer iki Bursa milletvekili olan Necati Özensoy ve Hamit Homriş ile MHP Bursa İl Başkanı Arif Demirören var.
Ziyaret programına hafta başında yaptıkları İl Genel Meclisi ile başladılar.
Dün Mustafakemalpaşa ilçe merkezini ve bazı köylerini ziyaret ettiler. Kestelek’te, Ovaazatlı’da, Karaoğlan’da, Yamanlar’da çiftçilerle konuşurken perişan durumu bizzat gördüler.
Çünkü…
Sofralık domatesin 15 kuruş olduğu bölgede, salçalık domates 10 kuruşa bile alıcı bulamıyordu.
Dahası…
2-2.5 ton gelen bir traktör dolusu kavun yalnızca 750 liraya satılıyordu.
Sohbetlerde çiftçiler tüm sorunlarını ortaya koydular, yaşadıkları acı tabloyu açık bir acı rapor şeklinde MHP heyetinin önüne serdiler.
MHP heyeti, merkezde de esnafı ziyaret etti. Mustafakemalpaşa esnafının söyledikleri de, köylerde çiftçilerden dinlediklerinden farklı değildi.
Onlar da…
Ziyaretleri sırasında anayasa değişikliği paketine neden hayır dediklerini ve halktan da neden hayır oyu istediklerini kısaca anlattılar.
Büyükataman, Özensoy, Homriş ve Demirören’den oluşan MHP heyeti bugün de Mudanya merkezinde ve bazı köylerinde ziyaretlerde bulunup halkı dinliyorlar.
Programlarında…
Yarın Gürsu ve Karacabey ilçe merkezleriyle bazı köylerinin ziyaretleri var.
İşte…
Böylesine yoğun ziyaretler arasında MHP Bursa İl Başkanı Arif Demirören ile konuştuk. “Önümüzdeki hafta ramazan başlıyor. Ramazan başlayıncaya kadar da 17 ilçenin tamamını bazı köyleriyle birlikte ziyaret etmiş olacağız. Ramazandan itibaren ise iftar programları başlıyor. Bu kez referandumda hayır oyu çalışmalarımızı iftar programlarına kayrdıracağız” dedi.
Ziyaret ettikleri yerlerde çiftçinin nasıl yandığını bir kez daha çok yakından gördüklerini vurgulayan Demirören’e, 12 Eylül’e kadar olan süreçte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin programında bir Bursa mitingi olup olmadığını da sorduk.
Şu anki programda olmadığını söyledi.
Yani…
MHP, eğer bir son dakika değişikliği olmazsa, Bursa’da referandum çalışmalarını Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman önderliğinde, milletvekilleri Necati Özensoy ve Hamit Homriş üzerine kurulu pnogramlarla yürütecek.