CHP’nin dağda fetih turu… İl Başkanı Akdoğan gençlik kollarıyla birlikte 4 dağ ilçesini dolaştı

Herkesin gördüğü gerçek şu… Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı ile birlikte moral bulan Cumhuriyet Halk Partisi, bugüne kadar görülmemiş bir motivasyon ve tempoyla harekete geçti.
Her yere gidiyorlar, herkese ulaşmaya çalışıyorlar.
Nitekim…
Bugün de CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, beraberinde CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sezgin Tıkıl ve 15 genç ile yollara düştü, 4 dağ ilçesini hızlı ama keyifli görüntülerle dolu bir geziyle turladı.
Gezide…
Bursa’nın Güneydoğusu olarak da adlandırılan 4 dağ ilçesinde vatandaşlarla sohbet ettiler, esnafı dolaştılar. Hem dert dinlediler, hem de İl Gençlik Kolları’nın hazırladığı “referandumda neden hayır” başlığı altında gerekçeleri sıralayan broşürleri hep birlikte dağıttılar.
Aralarında…
Dağ ilçelerini ve bu bölgedeki yoksulluğu ilk kez görenler vardı. O bakımdan İl Gençlik Kolları için, İl Başkanı Gürhan Akdoğan başkanlığında bugün yaptıkları dağ turu çok önemli bir saha deneyimi oldu.
İlk durak Keles ilçesiydi…
Keles’e girişinde kalabalık bir grup genç tarafından karşılanan İl Başkanı Akdoğan ve yanındaki gençler duygulu anlar yaşadılar.
İlçe merkezinin yanı sıra Kıranışıklar ve Alpagut köylerine gittiler, buralarda yaşayanlarla bire bir sohbet ettiler.
Ardından…
Harmancık’a geçtiler.
Burada…
Akdoğan ve beraberindeki gençleri tatlı bir sürpriz bekliyordu.
Çünkü…
Yıllarca CHP’den seçilerek Harmancık Belediye Başkanlığı yapan ve daha sonra Mustafa Sarıgül ile birlikte Türkiye Değişim Hareketi’ne geçen Ahmet Tufan tarafından karşılandılar. Akdoğan-Tufan ve gençler arasında çok sıcak diyaloglar yaşandı.
Öyle olunca…
CHP
heyetinin Harmancık ziyareti çok etkileyici sahnelerle doldu.
Sonra…
Büyükorhan’a geçen CHP heyetini burada bir başka sürpriz bekliyordu. İlçeye girdikten sonra kendilerini bir anda evlenme düğününün ortasında buldular.
Gelenektir…
Dağ bölgesindeki düğünlere ya da eğlencelere katılanlar oynarlar. CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan da yöre geleneği olan kaşıkları eline almadı ama hayatında böyle bir topluluğun önünde ilk kez oynadı.
İl Gençlik Kolları’nın gençleri de oyununda Akdoğan’a eşlik ettiler.
Son durak Orhaneli ilçesiydi.
Burada da, diğer 3 dağ ilçesinde olduğu gibi vatandaşlarla sohbet ettiler, esnafı ziyaret ettiler ve broşür dağıttılar.
Ayrıca…
Yol üzerinde bulunan Orhaneli’nin Ağaçhisar Köyü’ne de girip köylülerle sohbet ettiler.
Dönüş yolunda CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile konuştuk.
Mutluydu, keyifliydi…
Söze “Çok verimli bir ziyaret programı oldu. Gençlik Kollarımızla birlikte çok özel bir çalışma gerçekleştirdik” diye başladı ve şunu söyledi:
“Dağ ilçelerindeki vatandaşlarımızla birlikte olmanın yanında, buralardaki sandık görevlilerimizi kontrol ettik. Onlara hem referandumda, hem sonraki seçimde nasıl davranacaklarını anlatıp bilgilendirdik.”
Bu arada…
Dağ ilçelerinde CHP’nin durumunu nasıl gördüğünü sorduk. Akdoğan da sorumuzu samimi bir şekilde cevapladı:
“4 dağ ilçesinin merkezlerinde de bir sorun yok. İlçe merkezlerinde gayet iyi durumdayız ve endişe etmemiz gerekmiyor. Ama köylerde biraz daha çalışmamız lazım. Bu gezi, bunu görmemiz bakımından da yararlı oldu.”