CHP’li gençler, yerine lüks konut yapmak için kapatılacak olan Çekirge Çocuk Hastanesi’ne sahip çıkıyor

Referandum sürecine girdiğimiz şu dönemde, gençlik kolları çalışmaları bakımından en aktif partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu çok açık bir şekilde görüyoruz.
Dahası…
CHP’de de gençlik kolları çalışmalarının bayraktarlığını Sedat Akar başkanlığındaki Osmangazi İlçe Gençlik Kolu’nun üstlendiğini de hep birlikte izliyoruz.
Çok yeni bir yapılanma olmalarına karşın, Sedat Akar ve ekibi ana kademe gibi çalışarak önce mahallelere girdiler, sonra mahallelerde sokak sineması şenliği ile etkinliklerini arttırdılar, sonra da çalışma alanlarını genişlettiler.
Bir yandan CHP’nin referandum çalışmalarında aktif sorumluluk alan CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanı Sedat Akar ve dinamik ekibi, diğer yandan bilgi ve görgülerini arttıracak çalışmalar gerçekleştiriyorlar.
Örneğin…
Salı akşamı Araştırmacı-Yazar Hacı Tonak’ı söyleşide ağırlayıp, onun anlattıklarıyla bilgilendiler.
Bu arada…
Bünyelerinde oluşturdukları tiyatro ve müzik gruplarıyla da etkinliklerine farklı renkler kazandırmayı planlıyorlar.
Kendi içlerinden kurdukları müzik grubu, bundan sonraki mahalle etkinliklerinde görev alacak. Yine kendi içlerinden oluşturdukları tiyatro grubu ise ilk etkinliğini 9 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirecek.
Aslında…
CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolu’nun siyasi çalışmaların yanında, kent sorunlarını da gündemlerine aldıklarını söylemek gerekiyor.
Nitekim…
Bu çalışmalar kapsamında 9 Ağustos 2010 Pazartesi günü, yerine lüks konutlar yapmak üzere kapatılması kararlaştırılan Çekirge Çocuk Hastanesi’ne destek için toplanacaklar.
Programa göre…
Pazartesi günü saat 11.00’de Çekirge Meydanı’nda buluşacak olan CHP Osmangazi Gençlik Kolu üyeleri, daha sonra hep birlikte yürüyerek Çekirge Çocuk Hastanesi önüne gelecekler.
Burada…
Tiyatro grubu tarafından hazırlanan ve hastanenin kapatılma kararını protesto eden kısa bir tiyatro gösterisi yapılacak. Ardından da Başkan Sedat Akar basın açıklamasını okuyacak.
Böylece…
90’lı yıllarda DYP Yıldırım İlçe Başkanı olduğu dönemde Mustafa Bayrak’ın başlattığı, şu an Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı olarak görev yapan Ali Mollasalih’in daha önce SP İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yaptığı dönemde Bursalılar’ın dikkatini çekmeyi başardığı tiyatral gösteriler yoluyla toplumun ilgisini ve dikkatini çekme yöntemini siyasette CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolu özgün bir ekip çalışmasıyla geliştirmiş olacak.
Bu etkinliğe Osmangazi’deki çocukların sağlık sorunları nedeniyle çok önem veren gençler bir de afiş hazırlardılar.
Afişte…
“Sağlık Hakkımız Engellenemez” başlığının altında “Çekirge Çocuk Hastanesi kapatılarak yerine lüks konutlar inşa edilmek isteniyor. Hastaneler satılamaz, sağlımız lüks konutlara değişilemez. Halkın sağlık hakkı vardır” ibaresi yer alıyor.
Bu bölümün altında isi büyük puntolarla “Hastanemize Sahip Çıkıyoruz” sloganı bulunuyor.
Afişin en altında ise CHP logosu ile birlikte Osmangazi İlçe Gençlik Kolu notu yazıyor.