CHP’de hesap erken başladı… Bursa’da grupların hedefi Akdoğan… Baykal’ın dönmesi için internet sitesi kuruldu

Bir yanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu uzun bir aradan sonra halkın istediği lider olarak il il, ilçe ilçe, hatta belde belde geziyor, meydan meydan da konuşuyor.
Görüntüler Cumhuriyet Halk Partisi için umut verici. Halk Kılıçdaroğlu’nu tuttu. Onun için de, rüzgar çok güçlü esiyor, CHP’nin yelkenlerini şişiriyor.
Ne var ki…
CHP’nin “pistten burnunu kaldırmış uçak gibi” görüntü verdiği bu süreç, aynı zamanda hızla seçime gidilen bir süreci kapsıyor.
Gerçi…
Kılıçdaroğlu şu günlerde meydan meydan gezip kendisini dinleyen topluluklardan referandumda hayır oyu istiyor ama hemen arkasından, üstelik de en fazla 10 ay içinde genel seçim kapıya gelip dayanacak.
Hesabını genel seçimde milletvekili adayı olmak üzerine kuranlar ise harekete geçtiler bile.
Örneğin…
Bursa’da bu tür hesap yapanların hedefinde şu sıralar CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan var. Çünkü, kendi hesaplarını yapanlar, çıktıkları yoldaki en büyük engel olarak Akdoğan’ı görüyorlar.
Bu durumda olan, özellikle de sıralama konusunda duyarlı davrananlardan kimi Akdoğan’ı ortadan kaldırmak üzere harekete geçerken, kimileri de yanındaymış gibi görünüp kendi yollarını açmaya çalışıyorlar.
O nedenle…
Kılıçdaroğlu’nun Bursa’dan ayrılışının ertesi gününden itibaren İl Başkanı Akdoğan’ın görevden alınacağı haberleri kulislere yayıldı. Şu sıralar bu haberler “12 Eylül’deki referandum sonrasına” ertelenmiş görünüyor ama Genel Merkez’e bu yönde köprüler kurulduğu da açık açık gözleniyor.
Nitekim…
Önlerindeki engel gördükleri Akdoğan’a yönelik kimi çok yakınından, kimi biraz uzaktan, kimi de çemberin dışından başlayan kulis salvolarına karşın CHP İl Gençlik Kolları da sahip çıkmak amacıyla internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta destek sayfası açtılar.
Bursa’da bunlar olurken, Ankara’daki gelişmelerin yol haritası olabilecek bir girişimden bir dost sayesinde haberdar olduk.
O dostumuzun uyarısıyla internette www.baykalgoreve.com adresindeki sayfaya girdiğimizde, karşımıza kocaman bir portresi eşliğinde Deniz Baykal Göreve başlığı çıktı.
Başlığın hemen yanında da Baykal’ın aday olamadığı kurultaydan sonra Antalya’daki bir açılış sırasında hemşerilerine seslenirken yaptığı uyarı yer alıyor:
“Dostlarınızı satmayın elbette… Sizi bugünlere getirenleri sakın ha satmayın. Onları yok saymayın. Siyaset güven, vefa işidir.”
Bu duygusal mesajın altında ise sayfanın içeriğini ortaya koyan alt başlıklar var.
O başlıklarda…
CHP, Deniz Baykal, Deniz Baykal Yeni Parti Kursun, İl Başkanları, Gürsel Tekin, Siyasi İhanet, Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav, Haberler gibi konular yer alıyor.
Üstelik…
Her konunun altında da partililerden ya da Deniz Baykal sempatizanlarından gelen mesajlara yer veriliyor.
İşte…
Bu yapıdaki internet sitesinde Baykal’a yönelik bir de çağrı yer alıyor:
“Sen yok olmuş CHP’yi diriltmiştin. Sana ihanet ettiler, seni ve emektar arkadaşlarını çiğnediler… Şimdi o günkü gibi göreve dönme zamanı…”
Böyle bir siteden ve çağrıdan Deniz Baykal’ın haberinin olup olmadığını, ya da onaylayıp onaylamadığını elbette bilemiyoruz.
Ama…
Bildiğimiz bir şey var.
O da…
Baykal’ın sık sık Bursa’daki kimi eski yol arkadaşlarını telefonla aradığını, Bursa ve parti örgütü hakkında bilgiler sorduğunu, konuştuğu dostlarına da “dinamik ve dikkatli olmaları” uyarısı yaptığını duyuyoruz.
Yani…
CHP’de hem genelde, hem yerelde hareket başlamış gibi görünüyor. Bakalım gelişmeler nasıl olacak?