Bursaspor lisanslı ürün satışında neden başarısız oldu? XXL giyenlerin Bursaspor’u sevme hakkı yok mu?

Hürriyet gazetesinde bugün Bursaspor ve maçlarını oynadığı Atatürk Stadı’nda devam eden çalışmalarla ilgili geniş bir röportaj yayınlandı.
İstanbul’dan gelen Bayram Aydın’ın sorularını Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Haluk Özkıyıcı cevaplandırmış.
Çok da güzel, insanı heyecanlandıran bilgiler vermiş.
Röportajın bir yerinde Özkıyıcı, taraftarlara satılan lisanslı ürünler konusunda şunları söylüyor:
“Lisanslı ürün satışından çok ciddi gelirler elde edebilirdik ama maalesef mümkün olmadı. Biz geçen sezonun başında hedefimizi Avrupa kupaları diye belirlemiştik. Sonradan zirve yarışının içine girerek şampiyon olduk. Hal böyle olunca lisanslı ürün satışları konusunda hazırlıksız yakalanmış olduk. Ürünleri yetiştirmek ve yeni mağazalar açmak kolay değil. Ama taraftarlarımız endişelenmesin, her şey zamanla rayına oturacak.”
Açıkça söylemek gerekirse…
Bursaspor’un başarısında en çok emeği bulunanlardan biri olarak gördüğümüz Haluk Özkıyıcı röportajda samimi olarak lisanslı ürün satışındaki başarısızlığı itiraf etmiş.
Ancak…
Ürün satışı konusunda bizim de bazı izlenimlerimiz var ki söylenenlerden biraz farklılık taşıyor.
Örneği kendimizden verelim…
Geçen yıl bu zamanlar Bursastor’lardan forma almak istedik. Ama yalnızca Celtic tipi adı verilen yatay çubuklu formayı bulabildik.
Gerçi…
En sevdiğimiz forma modeli de buydu ama ikinci bir forma almak, örneğin koyu ve açık yeşilli dikey çizgili formayı alabilmek mümkün olmadı.
Aynı şekilde…
Sezon içinde İstanbul’daki Beşiktaş ve Fenerbahçe galibiyetlerinden sonra hazırlanan esprili anı tişörtlerinden de alabilmemiz mümkün olmadı.
Sezon bitti, Bursaspor şampiyon oldu, hevesle Bursastor’lara koştuk. Fakat bizim gibi XXL beden giyenler için yine hayal kırıklığı vardı.
Beğendiklerimizi ve giymek istediklerimizi alamayınca beden ölçülerimize uyan 2 tişörtle yetinmek zorunda kaldık.
Bizde de şu izlenim oluştu:
Bursaspor Kulübü’nün forma ve tişört siparişlerini verenler, kendi beden ölçülerine göre sipariş veriyorlar.
Öyle olunca…
Kendimizi işin içine katarak aklımıza şu soru geliyor:
Beden olarak XXL giyenlerin Bursaspor’u sevmeye ve formalarıyla tişörtlerini giymeye hakları yok mu?
Yani…
Diyeceğimiz şu:
Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Haluk Özkıyıcı’nın lisanslı ürün satışının daha fazla olabileceğini, ama hazırlıksız yakalandıkları için olması gereken satış başarısına ulaşamadıkları itirafını önemsiyoruz.
Ancak…
Sorun yalnızca takımın vites büyütüp şampiyon olmasıyla ortaya çıkan beklenmedik durum değil. Sorun geçen yıldan bu yana süren öngörememe ve satışta hedef belirleyememe durumundan kaynaklanıyor.
Üstelik…
Dünyanın dev kulüplerine forma ve tişört üretimi yapan fabrikalara sahip tekstil kenti Bursa’ya böyle bir durum hiç yakışmıyor.
O bakımdan…
Yeni sezon ürünlerinin de farklı olmayacağı düşüncesine kapılmış bir Bursasporlu olarak hayal kırıklığı yaşadığımızı buradan paylaşmak istedik.
Oysa…
Sorun bile olmayacak bu konunun çözümü çok kolay ve satışları arttırıcı bir unsur.