Anavatan kökenlilerin DP’den kopuşu sürüyor…

İlk istifalar temmuz ayının hemen başında geldi. Ayhan Barışıcı’nın İl Başkanı olarak oluşturduğu DP Bursa İl Yönetim Kurulu’nda birleşme sonrası görev alan Anavatan kökenlilerden ilk istifa eden Önder Ersoy oldu.
Onu…
Salim Dere ve Yusuf Özkök izledi. Birleşme sonrası yapılanmada Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi olarak seçilen Sefa Gönen de arkadaşları gibi DP’de siyasi yaşamını sürdüremeyeceğini görüp ayrıldı.
Sonra bekleyiş başladı.
Geçen hafta Anavatan Partisi’nin son il başkanı ve Barışıcı yönetiminin İl Başkanvekili olan Meliha Bağcıoğulları’nın çağrısıyla Anavatan kökenliler kendi aralarında bir toplantı yaptılar. Toplantıda, birleşme sonrası Anavatanlılar’ın DP’deki dışlanmışlıkları üzerinde duruldu. DP’den toplu istifa bile konuşuldu.
Sonrasında…
Anavatan kökenlilerin DP kökenlilerle eşit sayıda yer aldıkları tek yönetim kurulu olan DP Yıldırım İlçe’den, İlçe Başkanvekili olan Erdal Altun’un istifası geldi.
Bu süreçte…
Mukadder Molla Eryazar ve Nazan Turgut’un daha önce istifa ettikleri, ancak bu istifalarını duyurmadıklarını öğrendik.
Son olarak da…
DP Yıldırım İlçe Yönetim Kurulu’nun Anavatan kökenli isimlerinden Seher Dibekoğlu hem yönetimden hem de DP’den ayrıldığını duyurdu.
Dibekoğlu istifasını duyururken, DP-Anavatan birleşmesi sırasında hiç sorun yaşamadığını, ancak gelinen noktada DP’de kalmasının imkansız hale geldiğini vurguladı.
Bu arada…
Özellikle olağanüstü il kongresi sırasında dışlanmış olmanın hayal kırıklığını yaşayan DP’nin Anavatan kanadında, “Bize her şey düzelecek, biraz bekleyin denmişti, ama değişen bir şey olmadı” sorgulaması başladı.
O sorgulamanın da yeni istifaları getireceği yolunda bir beklenti havası DP kulislerine hızla yayılıyor.
Kısacası…
Gündeme geldiğinde “iktidara alternatif” olması ve “merkez sağı merkezde buluşturması” beklentisi doğan, siyasete sinerji getireceği varsayılan DP-Anavatan birleşmesi, Bursa özelindeki tabanda büyük bir düş kırıklığına dönüştüğü için Anavatan kökenlilerin DP’den kopuşu sürüyor.