Anadolu’dan yeni bir dostluk doğdu… Bursaspor Süper Kupa’yı kaybetti ama Ankaragücü’nden sonra Trabzonspor taraftarını kazandı

Ertuğrul Sağlam gerçekten çok farklı özelliklere sahip bir futbol adamı olarak; futbola olan inancı, rakiplerine saygısı, camiaları bir araya getiren davranışlarıyla her geçen gün biraz daha büyüyor.
Bunun son örneğini İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Bursaspor ile Trabzonspor arasında oynanan Süper Kupa maçında bir kez daha yaşadık.
Daha…
Maçtan bir gün önceki basın toplantısı sırasında “Kazanırsak rakibimizi rencide etmeden sevineceğiz. Kaybedersek de rakibimizi tebrik edeceğiz” demişti.
Ertuğrul Hoca dediğini yaptı ve Bursaspor’un kötü oynayıp ağır bir yenilgiyle kaybettiği maçtan sonra Trabzonspor’u takımla birlikte tam kadro halinde kutladı.
Dahası…
Trabzonspor kupayı alıncaya kadar Bursasporlu futbolcuları sahada tuttu ve kupanın kaldırılışı sırasında Bursaspor takım olarak Trabzonspor’u alkışladı.
Doğrusu…
Bursasporlu futbolcuların yaptığı bugüne kadar Türkiye’deki futbol karşılaşmalarında görülmemiş bir centilmenlik davranışıydı ve bu şekilde de kayıtlara geçti.
Bu da…
Doğal olarak Trabzonspor tribünlerini etkiledi.
Maç sonrası…
Televizyon ekranlarına da yansıyan görüntüleri tüm Türkiye izledi.
Trabzonspor taraftarları da bu centilmence tavır nedeniyle Ertuğrul Sağlam’ı uzun süre alkışladılar ve “Şampiyon Bursaspor” tezahüratı yaptılar.
Ertuğrul Sağlam’ın jestiyle başlayan Bursaspor-Trabzonspor yakınlaşması statta da kalmadı ve bugün Trabzon’da günün konusu oldu.
Trabzonlu gazeteci meslektaşlarımızın aktardıklarına göre, Trabzon’daki futbolseverler hem Ertuğrul Sağlam’dan, hem de Bursaspor’un centilmence tavırlarından çok etkilenmişler.
Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler yorumlarında, belki de geç kalmış bu yakınlaşmaya özel vurgular yaparken, Bursaspor’un Ankaragücü’nden sonra ligde sağlam bir dostu daha oldu.
Kısacası…
Bursaspor dün akşam Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynadığı maçta Trabzonspor’a yenilerek Süper Kupa’yı kaybetti ama Anadolu’dan da yeni bir futbol dostluğu doğdu.