Adem Vural yıllarca Bursa’da herkesin işini yaptı, görevden alındı… Şimdi sahip çıkma sırası Bursa’da

Bursa büyüyor, gelişiyor, nüfusu çoğalıyor, değişiyor. Fakat bu değişim zaman zaman kimi olumsuzlukları beraberinde getiriyor. Yitirilen özelliklerin başında ise Bursa’nın kendi değerlerini koruyamaması ve kendine hizmet edenlere sahip çıkamaması geliyor.
Her fırsatta söyleriz…
Bursa’da doğan, büyüyen, yetişen ve Bursa’ya hizmet eden daire müdürü sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
“Kim onlar?” diye sorulduğunda ise herkesin aklına önce iki kişi gelir: Biri PTT Müdürü İsmail Fedai, diğeri ise Sigorta Müdürü Adem Vural.
Yıllardır…
Bu iki müdür de Bursa’ya ve Bursalı’ya hizmet için kendilerini paralarcasına çalıştılar. Her sorunu çözmeye koştular. Herkesin işini yapmak için uğraş verdiler.
Bir de…
Tedaş’ta Durali Ferik vardı. O da bir Bursalı olarak kurumuna ve hemşehrilerine hizmet için çırpınıyordu. Ama Ankara’ya merkeze alındı.
Öyle ki…
Onları izleyip yazabildiğimiz ortamlara yansıtırken hep “Onlar gibi üç daire müdürü daha olsa Bursa’da sorun kalmaz” dedik.
İkisi de Bursa’nın değeri olan, ikisi de Bursa’ya hizmet etmekten başka gaye taşımayan bu iki müdürden önce PTT Başmüdürü İsmail Fedai iki kez başka illere tayin edildi, mahkeme kararıyla geri döndü.
Neyse ki artık onunla uğraşılmıyor, o da hizmet etmeyi sürdürüyor.
Daha birkaç gün önce İznikli olan İl Tarım Müdürü Hüseyin Yıldızer durup dururken görevden alındı.
Bu sabah ise…
Haber gazetesinde meslektaşımız İlhami Yıldız ile Meydan gazetesinde meslektaşımız Yüksel Baysal çok önemli bir haberi Bursalılar’a duyuruyorlardı.
Gerçi…
Bize göre manşet olması gereken bir haber ama Haber gazetesi küçük de olsa İlhami’nin yazısına birinci sayfasından göstermişti ama Meydan gazetesi haberin hakkını vermiş ve Yüksel’in yazısını manşete taşımıştı.
Habere göre…
Bursalılar’ın sorunlarını çözmek için Sigorta’daki tek adres gördükleri ve her kesimden herkesin çok sevdiği Adem Vural görevden alınmış. Yerine de İstanbul’dan Mehmet Mankal adında bir müfettiş SGK Osmangazi İlçe Müdürü olarak getirilmiş.
Neden?
Nedeni yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öyle uygun görmüş.
Peki…
Adem Vural başarısız mıydı?
Hayır, hiç değildi.
Tam aksine çok başarılı bir daire müdürüydü. Üstelik daha şef olduğu dönemlerden, müdür yardımcısı olduğu dönemlerden beri Adem Vural’ın hep müdür olmasını istedik, bekledik.
Üstelik…
Yalnızca SGK Osmangazi İlçe Müdürü değil, SGK İl Müdürü olmayı hak ettiğine hep inandık, gezdiğimiz her yerde dile getirdik.
Bekliyorduk da…
Gelin görün ki, Bursa’ya hizmet eden, Bursalılar’ın sorunlarını çözmek için didinen ve bu kentin yetiştirdiği değerlerden biri olan Adem Vural’a ilçe müdürlüğünü bile çok gördüler, görevden aldılar.
Dahası…
Adem Vural siyasi görüşünü öne çıkaran, karşısındakilere siyasi görüşlerine göre bakıp değerlendiren bir bürokrat da değildi. Herkesin işini gören, herkesin sorununu çözen biriydi.
Açıkça söylemek gerekirse…
Adem Vural’ın görevden alınmasına çok üzüldük, içimize de sindiremedik.
O…
Yıllarca Bursalılar’ın sorunlarını çözmek için uğraştı, herkese elini uzattı. Şimdi sıra Bursa’da ve Bursalılar’da. Yıllarca SSK’da işi olan herkesin aklına gelen ilk isim olan Adem Vural’a bu kentin sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz.
Önceliğin de…
Ona hakkını teslim etmesi gereken siyasi otoritenin temsilcilerinde, yani iktidar partisinin kadrolarında olduğunu düşünüyoruz.
Zaten…
SGK’da son dönem olanları da anlayamıyoruz. Önce Bursa’yı bilen bürokratlardan biri olan SGK İl Müdürü Ali Gencer görevden alındı, yerine İstanbul’dan Ramazan Yıldız getirildi. Şimdi de SGK Osmangazi İlçe Müdürü Adem Vural’ı aldılar.
Eğer…
Kendi değerlerimize sahip çıkmazsak, gün gelecek Bursa’da, Bursalılar’ı tanıyan ve anlayan daire müdürü bulunamayacak. Biz de böyle susup oturacak mıyız?