Siyasetin geleceği bu gençlere emanet…

Günümüz siyaset uygulamalarında dikkatimizi çeken bir durum var… Siyasi partilerde gençlik kolları uzun bir aradan sonra yeniden çalışan ve üreten yapı olarak kendilerini göstermeye başladı.
Bu nokta çok sevindirici.
Aslında…
Bugün gençlik kollarında siyaset yapanlar bilmiyor ama gençlik kolları faaliyetleri 12 Eylül 1980 öncesi dönemde siyasi partilerde çok etkindi ve önemli bir ağırlığı vardı.
Sonraki süreçte…
Yani 1983’ten itibaren siyasi partilerin yeniden yapılandığı süreçte gençlik kolları, kadın kollarıyla birlikte siyasi partilerin ana kademelerinin gölgesinde kaldılar.
Dahası…
Kadın kollarında siyaset yapanlar partilerin kartonpiyeri gibi görülürken, gençlik kollarında siyaset yapanlara ya bayrak astırıldı, ya da partinin meydan mitinglerinde toplanıp tezahürat yapmaları beklendi.
Böyle olunca…
Kadın kolları da, gençlik kolları da siyaset üretmekten uzak kaldılar ve işlevlerini yitirdiler.
İşte…
Bu nedenle şu son dönemdeki siyasi partilerin gençlik kolu yapılanmalarında gözlenen canlanmayı çok önemsiyoruz.
Tıpkı eskisi gibi…
Siyasi partiler gençlik kollarına yeniden önem verdiler. Bir anlamda gençliği yeniden keşfettiler. Gençler de önlerine açılan siyaset yolunu değerlendirmek için önemli adımlar atıyorlar.
Bu yolda…
İçinde bulunduğumuz süreçte en çok dikkat çeken ve kendinden bahsettiren gençlik kolu yapılanması olarak da CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolları geliyor.
CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak Sedat Akar’ın atanmasının üzerinden henüz 3 ay gibi çok kısa bir süre geçmesine, yönetiminin de 3 hafta önce kesinleşmiş olmasına karşın, Sedat Akar önderliğinde âdeta ana kademe gibi çalışıyorlar. Mahallelere girip siyaset yapıyorlar.
Panayır Mahallesi’ndeki CHP potansiyelini ortaya çıkardıkları gibi, kentin diğer mahallelerinde de önemli organizasyonlara imza atıyorlar.
Hatta…
Geçtiğimiz haftalarda sokak filmleri şenliği bile düzenlediler.
Kuşku yok ki…
Onların bu çalışmalarında önlerini açan ve büyük destek veren CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile CHP Osmangazi İlçe Başkanı Zafer Ekici’nin siyaset yaklaşımları çok önemli.
Ama…
Açıkça söylemek gerekirse, onlar da çalışmalarıyla, yollarını açanları mahcup etmedikleri gibi, başka partilere de örnek oluyorlar.
İşte…
Böylesine önemli bir siyasi aktivite içinde olan CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sedat Akar yönetimini oluşturan gençlerin bir bölümüyle ziyaretimize geldi.
Gözlerinin içi parlayan, siyasete üreterek başlayan gençlerle bir arada olmak zaten keyifliydi, Başkan Akar’ı dinlerken keyfimiz daha da arttı.
En önemlisi…
Siyasetin geleceğinin işte böyle çalışan, düşünen, üreten gençlere emanet olduğunu görünce umudumuz da arttı.
Yapılanmaları hakkında bilgi verip yaptıklarını anlatan Sedat Akar’ı dinlerken de gençlerin siyaseti çok ciddiye aldıklarını bir kez daha görüp siyasetin geleceği adına sevindik.
Örneğin…
Göreve gelir gelmek Sokak Filmleri Şenliği uygulamasını 15 Temmuz’da Panayır Mahallesi’nden başlatan CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolları, şimdi ikincisini kent merkezinde Altıparmak Mahallesi’nde tekrarlıyor.
Aynı süreçte…
Osmangazi’ye bağlı mahalle ve köyler arasında futbol turnuvası düzenlendi. Çok geniş organizasyon gerektiren turnuvanın altyapısı bile hazır.
Yanı sıra…
Sedat Akar başkanlığındaki CHP Osmangazi Gençlik Kolları’nda yapılanma yöntemi de çalışmalara daha fazla kişiyi katmak ve daha doğru planlama yapmak üzerine sürekli geliştiriliyor.
Bu kapsamda…
Yeni çalışma komiteleri kuruluyor. Basın Koordinasyon Komitesi bunlardan biri. Ayrıca, Haber Alma Araştırma ve Değerlendirme Komitesi kuruldu. Bu komite medyayı da yakından izleyecek.
Bir başka komite ise Arşiv Komitesi olarak oluşturuldu ki, siyasette pek görülmeyen bir işlevi olacak: Toplantı tutanakları.
Açıkça söylemek gerekirse, her şeyin masada konuşulup bittiği siyaset ortamında CHP’li gençlerin, toplantılardaki konuşmaları tutanağa dönüştürüp arşivleme düşüncesini çok önemsedik.
Dahası…
Bu uygulamanın tüm siyasi partilerin ana kademe yönetimleri için de geçerli olması en büyük dileğimiz.
Yapılanmaya yönelik çalışmaların yanında, sahaya inme anlamındaki mahalle çalışmalarına da önem veriliyor.
Bu arada…
CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sedat Akar ekibiyle birlikte çalışmalarını yaparken müzik grubu eksikliğini hissetmiş. Etkinlikler sırasında canlı müzik yapmak için de orkestra kurmaya karar vermiş.
O çalışmalarda da, müzik grubunun ana yapısı tamamlandı ve son aşamaya gelindi. Çok yakında CHP’li gençler etkinliklerinde kendi orkestralarıyla kendi müziklerini yapacaklar.
Bu elbette siyasi faaliyetlerde bir ilk.
Bir başka ilk ise, tiyatro grubu olarak karşımıza çıkıyor. Deneyimli tiyatrocu Alper Dinçer’in öncülüğünde oluşturulan bu grubun amacı, siyaseti tiyatral gösterilerle daha çok izlenir hale getirmek olarak yansıyor.
Bütün bunlar…
Siyasette önü açılan gençlik kolları çizgisini en üst noktaya çıkarmak için yapılıyor.
Sonuç olarak…
CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sedat Akar ve her birinin gözleri ışıl ışıl parlayan yönetimini dinlerken çok umutlandık. Siyaset anlayışının değişmesi, gençlerin üreten, planlayan ve çalışan olarak bu süreçte yerlerini almaları gerçekten çok önemli.