Sedat Yalçın önerdi Başbakan not aldı: Referandumun “hayırcı” partilerini kendi programlarıyla vuralım

Yer, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi… Geçen hafta yapılan AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda, 14 ay aradan sonra yeniden AK Parti Bursa İl Başkanı olarak görev üstlenen Sedat Yalçın söz aldı.
Aslında…
Yalçın, daha önceki görev döneminde yapılan il başkanları toplantılarında da sık sık söz alıp hem siyasi ve ekonomik gelişmelerin Bursa’ya yansımasıyla ilgili gözlemleri aktarıyor, hem de öneriler getiriyordu.
O nedenle…
Geçen dönemden bu yana görevine devam eden il başkanları zaten tanıyordu. Ama tanımayanlar da olduğu için, toplantıyı yöneten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tanıtma gereği duydu.
Söze…
“Yeni Bursa İl Başkanımız” diye başlayan Erdoğan hemen arkasından da esprili şekilde ekledi:
“Aynı zamanda da eski il başkanımız.”
Ardından…
Kürsüye gelen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın iki önemli noktada öneride bulundu.
Birincisi, referandum ile ilgiliydi:
“Referandumda aslında demokrasi oylaması olacak. Çünkü paketin her maddesi rahatlama getiriyor” dedi ve önerisini dile getirdi:
“Referandumda hayır diyecek partilerin programlarına bakalım. O programlardaki demokratikleşmeyle ilgili maddeleri alalım. Anayasa paketindeki maddelerle bire bir örtüşen maddeler mutlaka olacaktır. Biz de millete, kendi programlarına nasıl hayır dediklerini anlatalım.”
Bu öneriyi, Başbakan Erdoğan önemsedi ve önündeki deftere not etti.
İkinci öneri, çiftçilerle ilgiliydi:
“Aşırı yağışlar nedeniyle zarar gören kiraz ve domates üreticilerinin borçlarını, en azından ana para olarak bir yıl erteleyelim.”
Tarım üretiminin yoğun olduğu bir bölgeden gelen Yalçın’ın bu önerisini de Erdoğan kayda değer bulduğu için notları arasına aldı.