Sedat Yalçın’ın oluşturduğu AK Parti İl yönetimi açıklandı ama yedekleri bilinmiyor… İşte o yedek liste

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sedat Yalçın’ın hazırladığı İl Yönetim Kurulu listesi 21 Temmuz günü Genel Merkez’de onaylandı. Listeyi Bursalılar ilk bu sayfalardan öğrendiler.
Ama…
Yalçın’ın hazırladığı 50 kişilik yönetimin yine 50 kişilik yedek listesi bilinmiyor. Çünkü o liste açıklanmadı.
Oysa…
AK Parti’nin geleneğinde, yönetim kurulu toplantılarına asıllar ve yedekler birlikte katılıyorlar.
Yani…
İl Yönetim Kurulu görüşmeleri 50 asıl ve 50 yedek üyenin katılımıyla 100 kişilik bir kurulda gerçekleşiyor.
O bakımdan…
Yönetim kurulu asıl listesi kadar yedek üyelerin listesi de parti teşkilatı için önem taşıyor.
Üstelik…
Listede Ahmet Köken ve Hüseyin Solakoğulları gibi eski il yöneticileri, Mehmet Ay gibi DYP’de yöneticilik, İsmail Bilen gibi ANAP’ta İl Displin Kurulu sekreterliği ve Murat Girgin gibi bir dönem BBP Osmangazi İlçe Başkanlığı yapmış isimler var.
Ayrıca…
Niyazi Pakyürek’in yeğeni Hilmi Pakyürek ile Kara ve Tığ soyadları dikkat çekiyor. Listenin dikkat çeken isimlerinden birisi de Saadet Partisi Yıldırım’la özdeşleşen ve halen cezaevinde bulunan Ayhan Özbek’in danışmanı Hamza Türk’ün de yer alması.
İşte…
Sedat Yalçın başkanlığındaki AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu’nun yedek listesi:
Ahmet Necati Karışman, Süleyman Keskin, Muzaffer Koyuncu, Ali Yazıcı, Ahmet Köken, Mehmet Han, Hüseyin Solakoğulları, Muhittin Bilici, İsmail Bilgiç, Dilek Özmen, Mehmet Ay, Nihal Gökten, Muhsin Kara, Zahide Arı, Rıdvan İmamoğlu, Akif Odabaş, Ali Hikmet Şengüler, Nihal Göksuçukur, Dinçer Akyel, Hilmi Pakyürek, Yakup Yılmaz, Bilal Pektaş, Asim Amil, İhsan Güzeldağ, Recep Tığ, Mehmet Emin Yalçın, Doğan Taşçı, Rasim Serim, Tuncay Kiraz, Mürsel Çubukçu, Ümit Dursun, Kamil Aydın, Arzu Demir, İsmail Bilen, Murat Girgin, Ali Aydın, Ümik Ekici, Nuray Nur Ülker, Nurgül Hemikli, Mehmet Naci Arvas, Hamza Türk, Muhammed Karadeniz, Vilayet Kayaş, Ali İhsan Biber, Şükrü Mehmet Işık, Rahmi Ay, Serkan Abdullah Ekinci, Mehmet Ali Sutay, Umut Etki, Umut Çömez.