Sarıgül için TDH’ye geçen Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez de CHP’ye dönüş yolunda

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül siyasete yeni bir alternatif sunup “iktidar olmak” hedefiyle Türkiye Değişim Hareketi’ni oluşturduğunda, onunla birlikte yola çıkan çok sayıda siyasetçi vardı.
Bunlardan biri de…
İnegöl’e bağlı Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez’di.
İkinci dönemdir Kurşunlu Belediye Başkanı olarak görev yapan Dönmez hem beldesinde, hem beldesinin bağlı olduğu İnegöl’de, hem de Bursa merkezde çok seviliyor.
Çünkü…
Başarılı belediye başkanlığının yanında gencecik yaşı, güven veren sıcak yaklaşımı ve insanlarla ilişkideki başarısı onu hep siyasetin gündeminde tutan özellikler oldu.
Nitekim…
Gönül bağı olduğu Sarıgül, partileşmek üzere TDH’yı kurup yola çıktığında, “yanında olması gerektiğine inandığı için” partisi CHP’den ayrıldı ve TDH saflarına geçti.
Ne var ki…
Sarıgül partiyi kurmasına günler kala vazgeçti. Tüm hazırlıklarını TDH’nın TDP’ye dönüşmesi üzerine sürdüren teşkilatlar büyük şaşkınlık yaşardılar.
Bu da…
Yeni yol arayışlarını getirdi. O arayışların ilki olarak geçtiğimiz hafta TDH Nilüfer İlçe Yönetimi’nden bir grup Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçti.
İşte…
Tam bu süreçte bir haber de İnegöl’den geldi. Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez’in de, yuvaya dönüş aşamasında olduğu duyumunu aldık.
Hatta…
CHP İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç ile Kurşunlu Belde Başkanı Ahmet Satılmış’ın dün akşam Dönmez ile buluştukları ve yeniden CHP’ye dönmesi için konuştukları yolunda bilgiler var.
Üstelik…
Kulislerde, görüşmenin olumlu geçtiği, Dönmez’in yuvaya dönüş töreninin çok yakında olabileceği konuşuluyor.