Saadet’ten Tabip Odası’na destek: Osmangazi’de 300 bin çocuğu düşünen Çocuk Hastanesi’ni kapatmaz

Çekirge’deki Çocuk Hastanesi’nin kapatılıp yerine Toki tarafından rezidans adı verilen şehir içinde güvenlikli ve akıllı lüks konutlar yapılması projesine karşı Bursa Tabip Odası her alanda karşı çıkma çalışmalarını yürütüyor.
İki hafta önce “Çocuk Hastanesi kapatılmasın” sloganıyla Setbaşı’ndan Heykel’e kadar çeşitli sivil toplum örgütlerinin de katıldığı yürüyüş organize eden Bursa Tabip Odası şimdi de siyaseti bilgilendirme çalışmalarına yöneldi.
Çalışma…
Hastane öncelikle Osmangazi’deki çocukların sağlığını ilgilendirdiği için siyasi partilerin Osmangazi İlçe teşkilatlarına yönelik bilgilendirme yapılması şeklinde yürütülüyor.
Bu kapsamda…
Saadet Partisi Osmangazi İlçe’de bir toplantı yapıldı.
Toplantıya…
SP Osmangazi’den İlçe Başkanı Gökhan Gerçek, Siyasi İşler Başkanı Soner Aksoy, Teşkilat Başkanı Ekrem Vatansever katılırken Bursa Tabip Odası’ndan da Başkan Doç. Dr. Kayıhan Pala hazır bulundu.
Toplantı sonrası…
SP Osmangazi Siyasi İşler Başkanı Soner Aksoy, kamuoyunun da karşı çıktığı Çekirge Çocuk Hastanesi’nin kapatılıp yerinin başka amaçlar için kullanılmak istenmesine sert tepki gösterirken, “Osmangazi İlçesi’nde yaklaşık 300 bin çocuk var. Bu proje gerçekleşirse Osmangazi’de yaşayan 300 bin çocuk hastalandığında ya şehrin en batısındaki Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne, ya da en doğusundaki Şevket Yılmaz Hastanesi’ne gitmek zorunda kalacak” dedi.
Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Kayıhan Pala ise şuna dikkat çekti:
“Osmangazi’de yaşayan çocukları mağdur edecek bu kararın engellenmesi için herkesi birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. O hastanenin kapatılmasıyla Osmangazi sınırları içinde yaşayan bir çocuğumuz sağlık hizmeti almaktan alıkonursa, bunun vicdani sorumluluğunun altından kimse kalkamaz.”
Bir uyarı daha yaptı:
“Yarın arsası değerli okullar ve diğer hastaneler de elimizden alınırsa halk sorun yaşayacaktır. Mesela Samanlı’ya spor kompleksi yapılmasını da çok yanlış buluyoruz. 300 milyon euroluk bir projeden söz ediliyor. O 300 milyon euronun 20’de birini ayırarak Çekirge’deki 13 dönümlük araziye dünya standartlarında çok mükemmel bir hastane yapılabilir.”
Açıkça söylemek gerekirse…
Biz de, Çekirge Çocuk Hastanesi’nin kapatılmak istenmesine karşı çıkan ve siyasi partilere bilgilendirme ziyareti yapan Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Kayıhan Pala gibi düşünüyoruz.
O hastane Bursa kent merkezi olan Osmangazi için gerçekten çok önemli. Bursa’nın da, merkezde yaşayan 300 bin çocuğun yaşamsal sorunu olan bu konuya duyarsız kalmayacağına, hastaneyi kapatıp yerine lüks konut yapmak isteyenlere hep birlikte karşı çıkacağına yürekten inanıyoruz.