Saadet’te son dakika… Olağanüstü kurultay için yeterli imza bulamayan Erbakan Kurtulmuş’la uzlaşıyor mu?

Aslında… Saadet Partisi ve temsil ettiği Milli Görüş çizgisinin kırılma noktası 11 Temmuz’da yapılan ve Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un ilk iki turda yeterli oyu alamadığı için üçüncü turda seçilebilmesi oldu.
Bunun da nedeni belliydi…
Partinin ve davanın efsane lideri olan Necmettin Erbakan adına kurultayda liste çıkarılmıştı ve Erbakan Hoca da bu listeyi desteklemişti.
Kurtulmuş o listeden çekilince de olanlar olmuş. Bazı delegeler salondan oy kullanmadan ayrılmış, sonrasında SP ve çizgisinin hiç de alışık olmadığı gelişmeler yaşanmıştı.
O gelişmeler…
Hoca’nın oğlu Fatih Erbakan’ın televizyonlarda olağanüstü kurultay çağrısı yapması, Erbakan’ın da bu yönde bildiriler yayınlamasıyla parti içi mücadelenin en hasına dönüşmüştü.
Nitekim…
Kurultayı olağanüstü olarak yeniden toplamak amacıyla imza kampanyası başlatıldı. Bu kampanyaya, Bursa SP’nin 34 kurultay delegesinden 7’si imza verdi. 7 delege imza vermeyeceğini kesin bir dille bildirdi. Kalan 20 delege ise gelişmeleri izlemeyi tercih etti.
Doğal olarak…
Bursa’daki bu hava diğer illerde de benzer şekillerde gelişti.
Sonuçta…
SP tüzüğünün olağanüstü kurultay için istediği 750 imzaya ulaşılamadığı gibi, toplanan imza sayısının 600’ün altında kaldığı yolunda Ankara’dan haberler gelmeye başladı.
Derken…
Hafta sonunda Saadet kulislerine bir başka bomba haber düştü.
Söylenenlere göre…
Olağanüstü kurultay için yeterli imza sayısına ulaşılamaması üzerine, Erbakan ile SP Genel Başkanı Kurtulmuş arasında dolaylı yoldan görüşmeler olmuş.
Aracılarla gerçekleşen bu görüşmelerde Erbakan, kendisini asıl rahatsız eden konunun listedeki bazı isimlerin tavırları olduğunu iletmiş.
Bunun üzerine…
Kurtulmuş’un listesinden Genel İdare Kurulu’na giren 15 kadar ismin istifa etmeleri yönünde bir mutabakat ortaya çıkmış.
İşte…
SP kulislerinde şimdi bu son dakika gelişmesi konuşuluyor.
Konuşulanlardan edindiğimiz ilk izlenim şu;
Erbakan ile Kurtulmuş arasında kurultayda çıkan ve teşkilatları sarma eğilimi bulunan ayrılığın bir şekilde de olsa giderilme noktasına gelmesi herkesi rahatlatmış durumda.
Dahası…
Bu yeni durumda Kurtulmuş’un Erbakan’ın da desteğini tekrar alıp daha da güçlenerek SP’yi uçurması bekleniyor.