Nilüfer’de Zülfü Livaneli konseri isteği “sevimli krize” dönüştü

Nilüfer ilçesini farklı kılan pek çok özellik var… Bunların pek çoğu da, Nilüfer ilçesindeki modern kent düzeni ile gelen ve günlük yaşam farklılığını oluşturan özelliklerden kaynaklanıyor.
Bu da…
Nilüfer’de yaşayanların özellikle kentsel anlamda daha bilinçli olduklarını gösteriyor.
Çünkü…
Nilüfer yaşayanı seçici davranıyor, beğenisini ve tepkisini anında ortaya koyabiliyor, yaşadığı kenti koruma bilincinin yanında toplumsal yaşamın önemini de iyi bildiği için çok farklı sosyal etkinlikler gerçekleştirilebiliyor.
Bu noktada…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de sorumluluğunu üstlendiği kentin yaşayanlarını ve beklentilerini iyi bilmesi ise Nilüfer’in en önemli şansı oluyor.
Dahası…
Bozbey toplumla iç içe bir belediye başkanı olarak çalışırken, hep birlikte yönetim anlayışı sergileyerek Nilüfer’in önünü açan başkan olarak çok özel uygulamalara imza atıyor.
O uygulamalar da Nilüfer’in farklılığı olarak yaşam buluyor.
O farklılıklardan biri de, günden güne büyüyen ve Nilüfer’e üreterek katkısı artan Genç Nilüferliler sivil toplum yapılanması.
Bir süredir…
Genç Nilüferliler’in kampanyaya dönüştürdükleri ve Nilüfer’de yaşayanların da büyük desteğini alan bir istekleri var:
29 Ekim 2010 Cumhuriyet Bayramı’nı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda muhteşem bir Zülfü Livaneli konseriyle kutlamak.
Düşünce gerçekten güzel.
Doğrusu Nilüfer’e de böyle muhteşem bir konserle Cumhuriyet Bayramı kutlamak yakışır. Genç Nilüferliler de sivil toplum örgütü olmanın gereğiyle, isteklerini kabul ettirmek için belediye yönetimi üzerinde doğal bir baskı oluşturuyorlar.
İstek kampanyaya dönüştüğünde, Genç Nilüferliler bizden de destek istediler. Elbette isteklerini destekleriz.
Fakat…
O süreçte görüştüğümüz kimi dostlara “Acaba Zülfü Livaneli’nin programı uygun mu? Eğer onun programı uygun değilse istemek yetmez” demiştik.
Nitekim…
Başkan Bozbey, temasları sonucu Livaneli’nin 29 Ekim için daha önceden yapılmış başka bir programı olduğunu açıkladı.
Bunun üzerine…
Genç Nilüferliler isteklerini revize ettiler ve bu kez de anlamlı bir gün olan 3 Eylül Dünya Barış Günü için Zülfü Livaneli konseri istediler.
Gerçekten de…
3 Eylül, böyle bir konser için çok uygun.
Ne var ki…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 3 Eylül’ün ramazana gelmesi nedeniyle böyle bir konsere sıcak bakmıyor. Anlaşılan o ki, ramazanın getirdiği duyarlılık ortamının büyük bir konserle çakışması halinde olabilecek provokasyondan çekiniyor.
Fakat…
Bozbey’in ramazan nedeniyle 3 Eylül Dünya Barış Günü’nde Zülfü Livaneli konserine sıcak bakmaması Genç Nilüferliler’i kırdı. Onlar şimdi 3 Eylül için yeni bir kampanya düzenlediler.
Sonuçta ortaya bu kez sevimli bir kriz çıktı.
Umarız…
Bu “sevimli kriz” tatlılıkla çözülür, Genç Nilüferliler de isteklerine kavuşur.