Herkesin merak ettiği soru: Operasyon nedeniyle Bakan Çelik’le Başkan Altepe’nin arası açıldı mı?

Siyasette her şok operasyonun ardından olduğu gibi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde de İl Başkanı Nagip Vardar, Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara, Yıldırım İlçe Başkanı Mümin Demir, Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu’nun yönetimleriyle birlikten görevden alınmanın bir başka çeşidi olarak istifalarının istenmesi sonrası değişik spekülasyonlar yapılıyor.
Bunlar arasında…
Doğal olarak, Devlet Bakanı Faruk Çelik’i bu operasyon nedeniyle sorgulayanlar, hatta yaşananları “Ak Parti Genel Merkezi’nin Çelik’e karşı operasyonu” kabul edenler var.
Yine…
Nagip Vardar’ın gece yarısı yatağından kaldırılıp il başkanı yapıldığı süreçte “adını öneren” olduğu için operasyonun Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye karşı yapıldığını düşünenler var.
Hatta…
Operasyonun kendisine karşı yapıldığını düşündüğü için Altepe’nin Bakan Çelik’e tavır aldığı ve aralarının açıldığı sonucuna varanlar da var.
Aslında…
Siyasette her şeyi olabilir kabul etmek gerekiyor. Çünkü günlük işleyişler ve değerlendirmeler zaman zaman bir günden diğer güne farklı davranışları gerektirebiliyor.
Ne var ki…
Bu olayların arka boyutuna yönelik şu bilgiyi aktarmakta yarar görüyoruz:
AK Parti Genel Merkezi’nde dün sabah saat 10.00’da başlayan ve milletvekilleriyle belediye başkanlarının katıldıkları toplantıda Devlet Bakanı Faruk Çelik bulunamadı.
Çünkü…
Meclis’te, bakanlığına bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın teşkilat yasası görüşülüyordu. O nedenle TBMM’den ayrılamadı.
Bunun üzerine…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ve Kestel Belediye Başkanı Yener Acar toplantı sonrası hep birlikte TBMM’ye gittiler.
Burada…
Devlet Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelen belediye başkanları gelişmeleri hep birlikte değerlendirdiler.
Ardından da…
Bakan Çelik, ziyaretine gelen Büyükşehir ve 5 ilçe belediye başkanına TBMM’de öğle yemeği verdi.
Yani…
Tabloda gözle görünen bir kırgınlık ya da ayrı düşme yok.