Cindoruk Bursa’dan mesaj verdi: Kasım kurultayında aday değilim, referandumda hayır oyu vereceğiz

Birleşme sonrası bir türlü durulmayan suları ve çalkantılı dönemlerinin ardından Bursa’da Anavatan kanadının istifalarıyla kamuoyu gündemine sıkça gelen Demokrat Parti bugün iki saatliğine de olsa Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk’u ağırladı.
Yalova’dan Ayvalık’taki yazlığına giderken Bursa’da mola verip DP Bursa kadrolarının bir kısmıyla öğle yemeği yiyen Cindoruk, yaşadığımız sürece yönelik gelişmeler hakkında da bilgi verdi.
Botanik Park’taki İskender Efendi Konağı’nda yenen yemekte Cindoruk’un yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez ile Cenk Tunçsiper de konuklar arasındaydı.
Bursa’dan…
İl Başkanı Abdullah Biçen, Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Orhan Efe, Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Koyuncu, Yıldırım İlçe Başkan Yardımcısı Sibel Kurdoğlu ile Anavatan’ın son il başkanı olan ve Ayhan Barışıcı yönetiminde İl Başkanvekili olarak görev üstlenen Meliha Bağcıoğulları bulundu.
Ayrıca…
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez ile yönetiminden Mahmut Yılmaz ve Ali Hazır da bu kısa buluşmada Cindoruk’un yemeğine katıldılar.
Yemekte…
DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk dört çok özel mesaj verdi:
Bir…
“Kasım ayında yapılacak kurultayda aday değilim.”
İki…
“Aslında benim görevim yalnızca Demokrat Parti ile Anavatan Partisi’ni birleştirmekten ibaret değil. Diğer partileri de bir araya getirme sorumluluğum var ve bunun için çalışacağım.”
Üç…
“Meclis’teki anayasa paketiyle ilgili görüşmeler teknik açıdan mutabakat sağlanmadan yalnızca iktidar partisinin tek taraflı isteğiyle hazırlanıp getirildi. Biz anayasa değişikliği gibi önemli bir konunun mutabakatla yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Mutabakat sağlanmadan yapıldığı için de referandumda hayır oyu vereceğiz.”
Dört…
“Demokrat Parti-Anavatan partisi birleşmesiyle ilgili bazı sıkıntılar yaşadık. Ama bunların hepsini elbirliğiyle aşacağız. Başkanlık Divanı’ndaki sıkıntıyı da çok yakında, aramızdaki protokol esasları doğrultusunda çözeceğiz.”
Bu arada…
Genel Merkez’den gelen bir genelgeyle Bursa’daki kongre süreci durdurulurken, İzmir’de genelge yayınlandığında sürecin işlemeye başlamış olduğu gerekçesiyle kongrelerin devam ettiği de Cindoruk’la yenen yemek sırasında ortaya çıktı.
İki saate yakın süren yemekte oluşan bir başka hava ise, DP’nin kurultayının planlandığı gibi kasımda olamayabileceği, aralık ayına kaydırılabileceği idi.