CHP kapıları açtı… Osmangazi, bir ay arayla ikinci bin kişilik toplu üye kayıt törenini Panayır’da yapıyor

Daha bir ay bile olmadı… 13 Haziran 2010 günü Kültürpark içinde parti bayramlaşmalarının yapıldığı Vitamin Çay Bahçesi’nde, siyasi ünvanı ya da etiketi olmayan tam 1.145 kişinin CHP Osmangazi’ye toplu üye kayıt töreni için herkes buluşmuştu.
O gün…
Çay bahçesinin tüm sandalyeleri dolduğu için dışarıdan sandalye taşınmış, insanlar bahçe dışına taşmışlardı.
Şimdi…
CHP Osmangazi İlçe Başkanı Zafer Ekici ikinci bin kişilik üye kayıt töreni için hazırlık yapıyor.
Bu kez…
Kültürpark’taki çay bahçesi yerine, doğrudan halkın olduğu yerde toplu kayıt yapılacak.
Bu da, Panayır Mahallesi’nde gerçekleşecek.
Son dönem…
Ekici başkanlığındaki CHP Osmangazi İlçe örgütü Panayır Mahallesi’nde çok ciddi bir çalışma yürütüyor. Gerek ana kademe olan ilçe yönetimi, gerek gençlik ve kadın kollarıyla CHP Osmangazi âdeta Panayır’ı üs seçmiş durumda.
İşte…
Bu çalışmaların meyveleri de pazar günü saat 17.00’de bin kişinin toplu katılımıyla alınacak.
Katılım töreni için saat 17.00’nin seçilmesinin de bir nedeni var.
Çünkü…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pazar günü öğleden sonra Balıkesir’de olacak. Başta Bursa Milletvekili ve MYK Üyesi Abdullah Özer ve İl Başkanı Gürhan Akdoğan olmak üzere Bursa CHP protokolünün pazar günü Kılıçdaroğlu’nu izlemek üzere Balıkesir’e gideceklerini düşünen Osmangazi İlçe Başkanı Zafer Ekici, gidenlerin yetişebilmeleri için toplu katılım töreninin saatini 17.00 olarak belirledi.
Siyasette gelenektir…
Bu gibi toplu katılım törenlerinde toplumu etkileyen önderler olarak kamuoyunun tanıyıp bildiği isimler sıralanır. Böyle bir liste olup olmadığını sorduğumuzda Ekici şu cevabı verdi:
“Pazar günü CHP’li olacaklar arasında kimin hangi kimliği taşıdığı hiç önemli değil. CHP iktidara yürümek için halkla buluşuyor. Önemli olan işte budur.”
Doğrusu istenirse…
Osmangazi İlçe’nin partiyi büyütme çabası da, İlçe Başkanı Zafer Ekici’nin isimler yerine CHP olgusunu vurgulayan değerlendirmesi de çok güzel ve çok olumlu.
Gerçekten siyasi partiler halkla ne kadar fazla buluşurlarsa hedeflerine o kadar hızlı ilerler.
Fakat…
Tam da bu noktada bugünkü CHP yönetimine düşen bir de sorumluluk var:
Halka açılan kapılar, bu partiye kuruluşundan beri hizmet etmiş, özellikle de Osmangazi’de partiyle özdeşleşmiş ama bugün çeşitli konjonktürel nedenlerle parti dışında kalmış isimleri de kapsamalı.
Yoksa…
Düzenlenen ve partiye büyük moral verip heyecan getiren toplu üye açılımları hedeflenen sonuçlara tam olarak varamayabilir.