CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi’nde Bursa’dan Devrim Taylan Ercan Genel Başkan Yardımcısı oldu

Yakın zaman öncesine kadar siyasi partilerde gençlik çalışmalarından en büyük beklenti miting ve toplantılarda bayrak asmak, genel başkanın gittiği yerlerde de kalabalık oluşturup tezahürat yapmaktan ibaretti.
Fakat…
Son dönemde siyaset anlayışındaki değişim ile birlikte siyasi partilerin gençlik kollarına bakışları değişti ve bu yapılanmalara verdikleri önem de arttı.
Doğrusu istenirse…
Gençler de artık siyasetin hakkını vererek yapıyorlar. Mahallelere inip ana kademe gibi çalışıyorlar, üye kayıt kampanyaları yapıyorlar, siyasete yönelik projeler de üretiyorlar.
Bununla birlikte…
İlçe ve il düzeyindeki çalışmaların ardından gençlik kolları, partilerin genel merkezlerine de temsilci vermeye başladı.
Bunun son örneği de Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Merkez yönetimine Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Devrim Taylan Ercan’ın girmesiyle yaşandı.
Dahası…
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Umut Tunç’un yönetiminde Bursa’yı temsil eden Devrim Taylan Ercan önemli bir görev üstlenip Genel Başkan Yardımcısı oldu. CHP Gençlik Kolları’nda Umut Aydoğan genel sekreter, Umut Bülbül genel sayman olurken, Ercan’ın yanı sıra Emrah Köksal, Onur Toka ve Hüseyin Emre Alakuş da genel başkan yardımcılığı görevini üstlendiler.
Genel başkan, genel sekreter ve genel saymanın adlarının Umut olduğu CHP Gençlik Kolları Genel Merkez yapılanmasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev üstlenen Devrim Taylan Ercan’ın da genç yaşına karşın önemli bir siyasi kariyeri var.
Siyasete 18 yaşındayken CHP İznik Gençlik Kolları’nda üye olarak adım atan Ercan daha sonra İznik Gençlik Kolları Başkanı oldu. Buradan, il Gençlik Kolları yönetimine geçti. Sonra İl Sekreterliği yaptı. Ardından da CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı oldu.
Bu süreçte…
Yunus Emre’nin CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı olduğu dönemde MYK Üyesi olarak çalıştı. Emre’nin babasının rahatsızlığı nedeniyle ayrılmasıyla başlayan Umut Tunç yönetiminde ise CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
Yani…
Çalışkanlık ve temsil yeteneği açısından Devrim Taylan Ercan’ın gelecekteki siyasi kariyerinin parlak, yolunun da açık olduğu görülüyor.
Bu arada…
Bursa’yı ilgilendiren bir de son dakika gelişmesi var.
CHP’nin yeni Gençlik Kolları Genel Başkanı Umut Tunç, bugün Genel Başkan Yardımcısı Devrim Taylan Ercan ve Genel Sekreter Umut Akdoğan ile birlikte Bursa’yı ziyaret edecek.
Ziyarette…
CHP’nin yeni döneminde gençlik kollarının yapılanması ve çalışma anlayışıyla ilgili il ve ilçe gençlik kollarıyla toplantılar yapılacak.