CHP Bursa, heyet halinde TBMM’den ses verdi: Çocuk Hastanesi kapatılmasın, yeri Toki’ye verilmesin

Çekirge Çocuk Hastanesi’nin kapatılıp yerinin de lüks konutlar yapılmak üzere Toki’ye devredilmek istenmesi kuşku yok ki şu dönem Bursa’nın gündemindeki en acil ve en kritik konuların başında geliyor.
İktidar partisinin il ve 3 merkez ilçe yönetimlerinin görevden alınması, milletvekillerinin de bu operasyonla doğan sorunun çözümüne dikkatlerini vermeleri Çocuk Hastanesi ile ilgili konularda sözü muhalefet partilerine bıraktı.
Nitekim…
Saadet Partisi Osmangazi İlçe’nin, kendilerini bilgilendiren Bursa Tabip Odası ile aynı paralelde açıklama yapmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bursa kadroları da bugün seslerini çok daha etkili bir ortamdan duyurdular.
O ortam…
Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu.
Daha açık söylemek gerekirse…
CHP Bursa Milletvekili ve MYK Üyesi Abdullah Özer, Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve Osmangazi İlçe Başkanı Zafer Ekici bugün TBMM’de ortak basın toplantısı düzenleyip soruna dikkat çektiler.
Bir anlamda…
Bursa’daki ciddi bir soruna Türkiye’nin dikkatini çektiler.
Basın toplantısında…
Çekirge Çocuk Hastanesi’nin kapatılmamasını, yerinin de Toki’ye devredilmemesini isteyen CHP Bursa heyeti, bu doğrultuda Bursa’da toplanan 26 bin üyeyi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunacaklarını açıkladılar.
Alınan kararla…
“Osmangazi’deki çocukların şehrin doğu ve batı yakalarında, yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki hastanelere gitmek zorunda bırakılacakları” yorumunu yapan CHP Bursa Milletvekili ve MYK Üyesi Abdullah Özer, hastanenin kapatılmasına tepki gösterdikten sonra, kapatılması yerine iyileştirilmesine yönelik bir de öneri getirdi:
“Bu hastanenin kent merkezinde, yeterli bir alanda ve ulaşımı kolay bir yerde olmasına özen gösterilmelidir. Hastane en az 250 yataklı olmalı, ayrıca bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ile entegre çalışacak şekilde planlanmalıdır.”
Yer de önerdi:
“Hastane için en uygun yerlerden biri, halen hizmet sunulan Çekirge’deki mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait alan olabilir.”
Şunun da altını çizdi:
“Bu alanın rant amacıyla Toki’ye devredilmesi yerine, toplum sağlığını korumak ve iyileştirmek amacıyla yeni bir Çocuk Hastanesi olarak halkın hizmetine devam etmesinin sağlanması gerekir.”