CHP bir ilki yaşadı, sivil toplumla buluştu… İş dünyası Kılıçdaroğlu’nun ekonomiye bakışını merak etti

Günler öncesinden başlayan hazırlıklar, yapılan milimetrik ayarlı ince programlar derken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun rekor denemesine dönüşen Bursa programı dün gece moralli başladı.
Çünkü…
Eskişehir, Bozüyük, Bilecik programlarının ardından saat 22.00 dolayında İnegöl’e giren Kılıçdaroğlu, yaklaşık 4 bin kişinin karşılamasıyla moral buldu.
Sabah da…
Basına kapalı toplantıda Bursa’daki iş dünyası ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.
Doğrusu…
CHP açısından bir ilk özelliği taşıyan sivil toplum buluşması katılım, 300 kişiyi aşan katılımcıların kimlikleri ve konuşmalar açısından da Kılıçdaroğlu ve organizasyonu yapan CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan için de bir başka moral oldu.
Toplantıda…
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, tüm siadların başkanları, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahri Şarlı, işçi ve memur sendikalarının başkanları, TMMOB’a bağlı tüm odaların başkanları, ziraat odalarının başkanları gibi çok sayıda sivil toplum örgütü vardı.
CHP İl Başkanı Gürhnan Akdoğan’ın moderatörlük yaptığı toplantıda 70’e yakın soru geldi. 1 saatlik konuşmanın ardından soruların hepsini cevaplayan Kılıçdaroğlu, salonda oluşan sinerjiden çok memnun kaldı.
Sorularda…
Daha çok CHP ve Kılıçdaroğlu’nun ekonomiye bakışının iş dünyası tarafından merak edildiği görüldü.
Kılıçdaroğlu da sanayi olmadan gelişmenin olamayacağına sık sık vurgu yaparak, sanayicinin toplumun omurgası olduğunu söyledi.
Bu arada…
Sendikaların önemine vurgu yaparken de, “Sendikasız bir hayat olmaz ama sendikacılar da yalnızca ücret sendikacılığı yapmamalı” dedi.
Kısacası…
CHP’nin –en azından Bursa’da- ilk kez gerçekleştirdiği iş dünyası ve sivil toplum buluşması CHP’nin yeni yönetimine moral verirken, katılanların da salondan memnun ayrıldıkları görüldü.