CHP’nin eski kadroları partiden tek tek ayrıldılar, şimdi grup grup geri dönüyorlar

Kemal Kılıçdaroğlu’nun beklenmedik bir anda dahi olsa genel başkan seçilmesinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi siyasi açıdan tam bir cazibe merkezi haline geldi.
Nitekim…
Yakın zaman öncesine kadar CHP’nin çeşitli kademelerinde görev ve sorumluluk üstlenip yöneticilik yaparken, parti içi farklı düşünen grupların temizlenmesi operasyonlarına kurban gidenler de gelişmeleri izledikleri köşelerinden çıkıp CHP’ye dönmeye başladılar.
Örneğin…
Böyle bir süreçte CHP’den tek tek uzaklaşan ya da uzaklaşmak zorunda kalan Gümçed Genel Başkanı Adnan Önürmen, DİSK’e bağlı Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, Eczacılar Odası’nın eski başkanlarından Nejat Vardar, Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın eski başkanlarından Bülent Çetin gibi isimler bu akşam yeniden CHP’li olacaklar.
CHP’den tek tek ayrılıp grup grup dönen eski kadrolar için bu akşam saat 19.30’da CHP İl Başkanlığı’nda katılım töreni düzenlenecek.
Ardından…
Bu akşamın ikinci toplu katılım töreni Gürsu’da gerçekleşecek. Saat 20.30’da CHP Gürsu İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek katılım töreninde, Gürsu’dan çok sayıda vatandaş CHP üyesi olarak rozet takacaklar.
Bu arada…
Sezgin Tıkıl başkanlığında yeniden oluşturulan CHP İl Gençlik Kolları da yarın toplu katılım töreni gerçekleştirilecek.
Üstelik…
Yarınki törende, Demokratik Sol Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Cem Namlı ve DSP İl Gençlik Kolları Başkanı olan Ercan Topçu ile 50 kadar DSP’li genç CHP’li olacaklar.
Bugün Kılıçdaroğlu’nun programıyla ilgili düzenlediği basın toplantısı sırasında katılımlarla ilgili olarak bilgiler de veren CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan duyduğu heyecanı aktarırken, “Bursa’da müthiş bir hava yakaladık. Güzel olan ise şu: Bursa’daki bu heyecan dalga dalga diğer illere de yayılıyor, yani biz buradan öncülük ediyoruz” dedi.