BoraJet, haftanın her günü uçuş koyup Yenişehir’i “uçuş üssü” yaptı… 5 iç hat ve Üsküp uçuşları salı başlıyor

Türkiye’nin genç havayolu şirketlerinden Borajet’in uçuş programına “uçuş üssü” yapmak üzere Yenişehir Havaalanı’nı aldığını 10 Temmuz günü ilk kez Bursa’ya bu sayfalardan duyurduk.
Hafta başında Bursa’ya gelen BoraJet yöneticileri önce Bursa’daki çözüm ortağı olarak Cakalıoğlu Turizm ile el sıkıştılar ve temsilciliği İbrahim Cakalıoğlu’na verdiler.
Ardından…
Uçuş kapasitesine yönelik araştırmalar yaptıktan sonra hem hatları belirlediler, hem de uçuş tarifesini kesinleştirdiler.
Yenişehir Havaalanı’nı kendileri için “uçuş üssü” olarak gören BoraJet’in programındaki en önemli özellik, haftanın her günü gerçekleştirilecek uçuşlarla 5 iç hatta toplam 10 ile uçmak yer alıyor.
Bunun yanında…
BoraJet’in uçuş programında haftanın 2 günü de Üsküp uçuşları var.
Üstelik…
Uçuşların tamamı aynı gün karşılıklı olacak. Yani, Yenişehir’den kalkacak bir uçak, aynı günün akşamı yine aynı güzergahı izleyerek geri dönecek.
Uçuşların bir başka özelliği de şu:
Yenişehir’den kalkacak olan BoraJet’in 66 kişilik uçakları belirlenen bölgelerde iki ile inerek uçuş hatlarını tamamlayacaklar.
Örneğin…
Uçuş tanımında Ankara üzerinden Van ibaresi yer alıyor. Bu durumda, Van’a gidecek uçak önce Ankara’ya inecek, burada inecek yolcuların yanı sıra yeni yolcular uçağa alınırken Van yolcuları uçaktan hiç inmeyecekler.
Yani…
Aktarmalı uçuş olmayacak. Yolcu uçak değiştirmeden, pistteki uçakta kısa bir süre beklemiş olacak. Bu yöntemle hem daha fazla ile ulaşılacak, hem de aktarmalarda zaman kaybetmeyecek.
Bazı günler iki, bazı günler üç uçuş yapılacak program şöyle:
Pazartesi günü: Sabah Sivas üzerinden Erzurum, öğleden sonra ise Adana üzerinden Diyarbarkır.
Salı günü: Sabah Samsun, öğle Ankara üzerinden Van ve akşam saatlerinde Kayseri üzerinden Gaziantep.
Çarşamba günü: Sabah Samsun üzerinden Trabzon, öğleden sonra Adana üzerinden Diyarbakır.
Perşembe günü: Sabah Sivas üzerinden Erzurum, öğleden sonra Üsküp.
Cuma günü: Sabah Samsun üzerinden Trabzon, öğleden sonra Ankara üzerinden Van.
Cumartesi günü: Sabah Sivas üzerinden Erzurum, öğle Adana üzerinden Diyarbakır, akşam saatleri de Kayseri üzerinden Gaziantep.
Pazar günü: Sabah Samsun üzerinden Trabzon, öğleden sonra Üsküp.
Planlamaya göre…
5 uçuş hattından Sivas üzerinden Erzurum’a pazartesi, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftanın 3 günü karşılıklı sefer var.
Adana üzerinden Diyarbakır hattının ise pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftanın 3 günü yine karşılıklı seferi olacak.
Samsun üzerinden Trabzon hattının ise çarşamba, cuma ve pazar olmak üzere 3 gün karşılıklı seferinin yanında, bir de salı sabahı saat 06.00’da direkt Samsun uçuşu programda yer alıyor.
Ankara üzerinden Van uçuşları ise salı ve cuma karşılıklı olmak üzere haftada 2 gün.
Yine, Kayseri üzerinden Gaziantep uçuşları da salı ve cumartesi günleri karşılıklı 2 gün gerçekleştirilecek.
Üsküp uçuşları ise perşembe ve pazar günleri olmak üzere haftada 2 gün karşılıklı olacak.
Yenişehir Havaalanı’na büyük bir canlılık getirecek ve Bursa’dan Anadolu’daki 10 kent ile Balkanlar’a yolculukları kolaylaştıracak BoraJet’in Bursa’daki çözüm ortağı olan Cakalıoğlu Turizm firmasının sahibi İbrahim Cakalıoğlu’na fiyat politikasının ne olacağını sorduk.
“Bizim amacımız ekonomik fiyat uygulamalarıyla herkesin uçabilmesini sağlamak” diyen Cakalıoğlu, havayolu taşımacılığında fiyatların değişken olduğuna dikkati çektikten sonra, “Bilet fiyatları 89 lira ile 159 lira arasında olarak” dedi.