Başbakan Erdoğan referandum mitingi için 7 Eylül’de geliyor, AK Parti daha önce 8 ili Bursa’da topluyor

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın bugüne kadar yerel siyasette görülmemiş bir yüksek tempoyla çalışıyor. Görevi üstlenmesinden itibaren önce İl Yönetim Kurulu’nu oluşturan, sıcağı sıcağına da görev dağılımını yapan Yalçın, merkezdeki 3 ilçenin de yönetimleriyle birlikte yeniden oluşmasının ardından teşkilat işlerini hemen hemen toparladı.
Bir yandan da…
Çok hızlı bir turuna çıkan Yalçın, yürütme kurulu üyeleriyle birlikte Bursa’daki yerel gazeteleri ziyaret etti.
Aynı süreçte…
Yine çok hızlı bir şekilde ilçeler turu yaptı ve AK Parti teşkilatlarını referandum hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirdi.
Son olarak Gemlik, Orhangazi öve İznik teşkilatlarını yine yürütme kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret eden Yalçın, yeni oluşum sürecinde teşkilatla il yönetimi arasındaki kaynaşmayı sağlamış oldu.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın önünde şimdi iki önemli toplantı var.
Birincisi…
Cumartesi günü Merinos’ta tüm sivil toplum örgütlerinin yöneticilerine önümüzdeki süreçle ilgili sunum yapacak.
Ardından…
AK Parti teşkilatlarını yine Merinos’ta toplayacak ve onlara genel olarak referandum çalışmaları hakkında bilgi verip, bir sunum da teşkilata yapacak.
Bu iki toplantının ardından AK Parti teşkilatları ramazana kadar yalnızca referandum çalışmalarına yoğunlaşacaklar. Ramazan ayıyla birlikte, bu çalışmalara ramazana özgü etkinlikler de eklenecek.
Bu arada…
7 Ağustos 2010 Cumartesi günü AK Parti Genel Merkezi Seçim İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla 8 ilin teşkilatlarının katılacağı bir Bölge Toplantısı gerçekleştirilecek.
AK Parti Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek’in başkanlık edeceği ve Merinos’ta gerçekleştirilecek toplantıya Bursa’nın yanı sıra Bolu, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Çanakkale, Kütahya il başkanları, illerdin seçim işleri Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlarıyla kadın ve gençlik kolları başkanları katılacaklar.
Sonrasında…
AK Parti Bursa teşkilatlardı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum mitingi için Bursa’ya gelmesini bekleyecekler.
Gerçi…
Henüz kesinleşmiş değil ama Genel Merkez’in hazırladığı miting takviminde Başbakan Erdoğan’ın 7 Eylül 2010 Salı günü, yani referandumdan 5 gün önce Bursa’ya gelip Şehreküstü Meydanı’nda konuşması öngörülüyor.
Muhtemelen de…
Başbakan’ın programını değiştirmesini gerektirecek önemde bir gelişme olmadığı takdirde Erdoğan 7 Eylül’de Bursa’ya gelmiş olacak.