Başbakan Erdoğan’dan Yalçın’a: Yaşanmışlıklar var ama hepsini unutun, hep birlikte çalışın

Nagip Vardar ve yönetiminin istifaları istenerek görevden alınmalarından sonra başlayan AK Parti’de il başkanı arayışlarının Ankara ayağındaki görüşmeler de kendi içinde önemli gelişmelere rastladı.
Program…
Son bir görüşme için Bursa’dan Ankara’ya çağrılan çağrılan 12 kişiyle Genel Merkez’de Teşkilat Başkanı ve yardımcılarının yapacağı görüşmenin ardından bir de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme yapması şeklindeydi.
Fakat…
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında AK Parti Genel Merkezi’ne gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan’ın gelişi, Anayasa Mahkemesi’nin Meclis’ten geçen ve 12 Eylül’de referanduma sunulacak olan anayasa paketi ile ilgili kararını açıklaması nedeniyle gecikti.
Üstüne…
Dünya Kupası’nda Almanya ile İspanya arasındaki yarı final maçı eklenince, Başbakan’ın adaylarla görüşmesi gecikti. İspanya’nın attığı gol de Sedat Yalçın’la görüşmesine rastladı.
Gecenin sonunda ise, il kongresine aday olamayan Sedat Yalçın’a biraz da iade-i itibar görüntüsünde yeniden il başkanı olarak görevlendiren Başbakan Erdoğan söyledikleri önemli.
Daha doğrusu…
Başbakan’ın gece yarısı görevlendirme yaparken Yalçın’a verdiği iki mesaj çok önemli.
Birincisi…
“Bursa’da bazı yaşanmışlıklar var… Hiçbirinin üzerinde durmayın. Bunların hepsini unutun ve bir olup hep birlikte çalışmaya başlayın.”
Mesajın adresi belli…
Geçen yıl yapılan il kongresi sürecinde yaşananları anımsatıyor ve Sedat Yalçın’dan bunlara takılıp kalmamasını istiyor.
Dahası…
Bu sözlerden, “Yalçın’ın Devlet Bakanı Faruk Çelik’le sürtüşmeden birlikte çalışmalarını istediği anlamını çıkarmaktan da mümkün.
Bununla birlikte…
İl başkan adayı olarak konuştuğu Şevket Orhan, Cemalettin Torun ve Yard. Doç. Dr. Murat Yurtsever’den de “Sizlerden bir olmanızı istiyorum” deyip “Sedat Yalçın’ın yönetiminde yer almalarını” istemesi dikkat çekici.
İkinci mesaj ise siyasi…
“Önümüzde referandum ve seçim süreçleri var. Hele referanduma çok önem veriyoruz. Süreci çok hayati olarak görüyorum. Kilitlenen mekanizmaların açılması lazım. Onun için de referandum sürecinde çok iyi çalışıp halka çok iyi anlatmamız lazım.”
Mesajın yanı sıra gösterdi bir de hedef var:
“1 Ağustos’ta sahaya çıkıyoruz ve referandum çalışmalarına başlıyoruz. Bursa bizim için çok önemli. Olmazsa olmazımız olarak bakıyoruz. Bu da sizlere daha büyük sorumluluk yüklüyor. Çok daha fazla çalışmanızı gerektiriyor.”
Değerlendirmelerinde “siyasette heyecan duymanın önemine” değinen Erdoğan’ın çağrısı ise çok net:
“Potansiyelinizi iyi kullanın.”