Anavatan kökenliler Demokrat Parti’den çekiliyor… ANAP gençliğinin efsane ismi Sefa Gönen de istifa etti

Anavatan Partisi’nin hükümetlerde olduğu, daha doğrusu ülkeyi yönettiği dönemlerde Bursa’da ANAP İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapan Sefa Gönen, o dönemde dahi genç yaşına karşın etkili siyasetçi olarak dikkat çekiyordu.
Nitekim…
Biraz da politika yaptığı ekibin bağlantılarıyla, Anavatan Partisi Genel Merkezi’ni etkileyen genç siyasetçilerden biri oldu.
Ardından…
Uzun süre aktif siyasetten uzak durdu.
Sonra…
Gençlik kollarında birlikte çalıştığı Salih Uzun’un genel başkanlığıyla birlikte yeniden siyasete döndü. Anavatan’ın Demokrat Parti ile birleştiği ünlü 31 Ekim kurultayında ise Demokrat Parti Yüksek Haysiyet Divanı Üyeliği’ne seçildi.
O görevi…
Geçen ay yapılan kurultayda sona erdi.
Aslında…
DP’deki yerini kaybeden tek kişi Sefa Gönen değildi. Partinin Anavatan kanadını oluşturan kadroları Bursa’da olduğu gibi yenilenen il ve ilçe kongrelerinde kendilerini dışlanmış hissediyorlardı.
Kurultayda ise bu durum daha açık bir şekilde Anavatan kanadının devre dışı bırakılmasına dönüştü.
Nitekim…
Yeni Genel İdare Kurulu’nun ilk toplantısında DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un ortaya koyduğu başkanlık divanında Anavatan kanadından yalnızca Salih Uzun ve Cenk Tunçsiper vardı. Bir de Ahmet Özal yeni başkanlık divanında yer alıyordu.
Salih Uzun ve Cenk Tunçsiper bu durumu protesto ederek başkanlık divanındaki görevlerini bıraktılar. Anavatan’ın son genel başkanı, DP Genel Başkanvekili Uzun, düzeltilmemesi halinde en üst düzeyden en alt kademeye kadar tüm Anavatan kökenlilerin DP’den topluca çekilecekleri mesajını verip beklemeye başladı.
İşte…
Ankara’da bu bekleme süreci ilerlerken, Bursa’da peş peşe iki istifa geldi. İlki, Ayhan Barışıcı yönetiminde Gençlikten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Salim Dere’ydi.
İkinci istifa da…
ANAP dönemi gençliğinin efsane ismi olan, son kurultay öncesi de DP’de Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi olarak görev yapan Sefa Gönen’e aitti.
Demokrat Parti’deki gelişmeleri, özellikle de Anavatan kanadındaki kırgınlığı yazdığımızda bazı dostlar “DP’nin hükmü var mı, Anavatan mı kaldı?” diyorlar.
Oysa…
Birleşmeyle sinerji yakalamaya çalışan, hedefini de iktidar olarak koyan bir parti için bu gelişmeler çok önemli.
Hatta…
Yıllardır siyasette alternatif arayan seçmen için de tüm bu yaşananlar daha farklı arayışlara yönelik yeni değerlendirmeler getirmesi açısından çok önemli.
Bu arada…
Gönen’in istifasından sonra, Bursa’daki Anavatan kökenlilerin DP’den ayrılışlarının hızlanabileceği yolunda da bir tahmin var.