AK Parti yeni il başkanını arıyor… Teşkilat Başkan Yardımcısı Yılmaz istişare için Bursa’ya geliyor

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Bursa teşkilatlarında bir süredir başlayan ve şikayete dönüşen parti içi çatışmalara Genel Merkez sert bir şekilde el koydu ve İl ile birlikte Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ilçelerinin yönetimlerinde de görevden almanın bir çeşidi olarak istifalarını istedi.
Peki…
Bundan sonra ne olacak?
Daha doğrusu…
Görevden alınan Nagip Vardar’ın yerine kim AK Parti İl Başkanı olacak?
Aynı şekilde…
Görevden alınan Tahsin Kara’nın yerine kim Osmangazi İlçe Başkanlığı’na, Mümin Demir’in yerine kim Yıldırım İlçe Başkanlığı’na ve Metin Düvencioğlu’nun yerine kim Nilüfer İlçe Başkanlığı’na gelecek?
Doğal olarak…
Bu gibi süreçlerde spekülasyonlar fazla oluyor. Sorular da beklentilerden çok tahminleri tetikliyor.
O nedenle…
Şu an için AK Parti kulislerinde çok sayıda isim telaffuz ediliyor. Yine doğal olarak bu gibi durumlarda kimileri de kendi istediği ismin atanmasını sağlayacak projeler sergiliyor.
Gerçi…
Görevden almaların kararını veren AK Parti’deki irade belki kafasında isim belirlemiştir. Ama bununla ilgili olarak şu dakikaya kadar teşkilata yönelik herhangi bir isim dillendirilmedi.
Hatta…
Bugünden itibaren izlenecek yol da açıklandı: İstişare.
Nitekim…
Teşkilattan Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Enver Yılmaz ile AK Parti’nin Bursa İl Koordinatörü olarak görevli Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik istişareyi başlatmak üzere yarın Bursa’ya geliyorlar.
İstişareleri yürütecek olan Enver Yılmaz daha önce 12 Mayıs’ta “şikayetleri incelemek” üzere sürpriz bir ziyaretle müfettiş olarak gelmiş ve teşkilatlarla görüşmüştü.
İkili…
Kimin il başkanı olacağını belirlemeye yönelik olarak teşkilat görüşünü almak için bir dizi görüşme yapacak. İki gün sürmesi planlanan bu görüşmelerde eski milletvekilleri, eski yönetim kurulu üyeleri, partiye emeği geçmiş kişiler, Bursa’da siyaseti izleyen ilgili çevrelerle görüşmeler yapacak.
Bu görüşmelerden öneri olarak çıkacak isimler bir havuzda toplanacak ve daha sonra Ankara’da değerlendirmeye alınacak.
Beklenti…
Önümüzdeki hafta içinde yeni il başkanı ile birlikte Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’in yeni ilçe başkanlarının da belli olacağı şeklinde.
Ama…
Siyasetin sürprizi sevdiğini de unutmamak gerekiyor. Bakarsınız, Teşkilat Başkanı Erdem ve İl Koordinatörü Çelik yarın geldiklerinde, görevlendirdikleri il başkanını da açıklayıverirler.
Belli mi olur?

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]