AK Parti Osmangazi ve Yıldırım’da yeni dönem bugün devir teslimlerle başlıyor

AK Parti’de sürprizler birbirini izliyor.. Nagip Vardar’ın il başkanlığından gidişi, Sedat Yalçın’ın bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından iade-i itibar ile 14 ay sonra gelişi bir dizi sürpriz girişimin sonuç vermesiydi.
O süreçte…
Merkezdeki üç ilçe olan Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’in gidişi sürprizdi. Çünkü, bu üç ilçenin başkanları, Vardar’ın gidişini sağlayan girişimleri yapmışlardı.
Kuşkusuz bu süreci yalnızca üç ilçe başkanının girişimine bağlamamak gerekir. Başka unsurlar da bu girişime etlenince, herkesin beklediği ama zamanını kestiremediği son, çok hızlı bir şekilde geldi.
O nedenle…
Yalçın çevresindeki yeni yapılanmanın ihtilal ekiplerinin beklentileri ve planlamaları doğrultusunda gerçekleşmesi bekleniyordu.
Nitekim…
Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer için kulislerde hep bu ekipler içinden isimler dillendiriliyordu.
Hatta…
Osmangazi’deki yeni yapılanmanın, eski yönetimin içinde bir çeşit devir teslimle gerçekleşeceğine pek çok kişi inanmıştı.
Gelin görün ki…
Ankara bir sürpriz daha yaptı, konuşulan herkesi bir kenara bıraktı.
Sonuçta…
Bu sayfalarda dün “AK Parti’de suyun akışı yeniden değişti” başlığıyla duyurduğumuz gibi Osmangazi’ye Refik Özen atanırken, Yıldırım’da Necmi Akosman ilçe başkanı oldu.
Osmangazi’de göreve getirilen Refik Özen genç ama siyaseten çok deneyimli bir isim. Son dönem AK Parti il yönetimlerinde hep önemli görevlerde bulundu. Basınla ilişkileri yürüttü, Murat Demir sonrası ise Teşkilat Başkanlığı yaptı. Hırçın olmayan, sakin, dengeli, ilişkilerini sağlıklı kurup yürütebilen ve hem siyasetin, hem de AK Parti’nin dengelerini iyi bilen bir isim.
Üstelik…
Biz Refik Özen’in geleceğini çok parlak, yolunu açık görenlerdeniz.
Necmi Akosman ise geçmişten bugüne partisinin temsil ettiği misyonun içinden yetişmiş, kritik dönemlerde önemli görevler üstlenmiş, herkesin bildiği deneyimli bir isim.
Zaten…
Ondan bu dönem beklenen de, parçalanmış Yıldırım’ı abilik yaparak bir araya getirmesi ve toparlaması.
Nilüfer için dünkü arayışlardan bir sonuç çıkmayınca, bugün için üç isim daha görüşme yapmak üzere Ankara’ya çağırıldığını dün akşam yine bu sayfalardan duyurduk.
İşte…
Bu sürpriz gelişmelerin arkasından Osmangazi ve Yıldırım’de yeni dönem başlıyor. Yıldırım’da İlçe Başkanı Necmi Akosman bugün saat 11.30’da görevi devralacak. Osmangazi’de ise saat 13.30’dan itibaren Refik Özen dönemi başlayacak.
Devir teslimler için Osmangazi’de görevden alınan Tahsin Kara’ya, Yıldırım’da da Mümin Demir’e davet çıkarıldı.
Gerçi…
Görevi devredecek eski ilçe başkanları ve tarafları pek mutluluk görüntüsü çizmiyorlar ama yine de parti geleneği adına devir teslimlerde bulunmaları bekleniyor.
Bugün görevi devralacak olan Refik Özen ve Necmi Akosman yönetim kurulu listelerini bir hafta içinde hazırlayıp İl Başkanı Sedat Yalçın’a sunacaklar. Yalçın da bu listeleri uygun bulması halinde onay için Genel Merkez’e gönderecek.