AK Parti İl Başkanlığı’nı devralan Sedat Yalçın kolları sıvadı

18 Mayıs 2009’da yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Kongresi’ne gidilen süreçte İl Başkanı olarak görev yapan, kongreye tek aday girip kazanması beklenirken de araya girenlerin neden olduğu stratejik hatalar ve sorunlar nedeniyle aday bile olamayan Sedat Yalçın, 14 ay aradan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat tercih kullanıp atamasıyla yeniden AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna döndü.
Görevi…
7 Temmuz gece yarısı Başbakan Erdoğan’dan teslim alan Yalçın gece yola çıkıp dün sabah Bursa’da oldu. Akşam da, görevi devrettiği Nagip Vardar’dan tekrar devraldı.
Bu sabah da…
Kolları sıvayıp yeni dönem için çalışmaya başladı.
Ancak…
Yeni dönemin oluşumu için çok dikkatli çalışması gereken AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, ilk iki gün aralıksız çalan telefonlardan pek de fırsat bulamadı.
Bir elinde cep telefonu, diğer elinde makamındaki sabit telefon sürekli aranan Yalçın, bu yoğun aramalardan bir yandan büyük memnuniyet duyarken, diğer yandan da kendi aramalarını yapamadığı için ciddi anlamda bunalıyor.
Yaşanan tablo da…
Gören herkesi “Cep telefonu yokken siyasetçiler ne yapıyormuş?” diye sormalarına neden oluyor.
Yalnızca telefonlar değil, iki gündür AK Parti İl Başkanlığı da kutlama ziyaretine gelenler nedeniyle hiç boş kalmıyor ve parti merkezinde sürekli yoğunluk yaşanıyor.
Nitekim…
Koltuğa oturur oturmaz Devlet Bakanı Faruk Çelik’i arayıp gelişmelerden bilgi vermek istemesine karşın telefonu hiç boş kalmadığından birkaç saat gecikmeli arayabildi.
Görüşmede…
Bakan Çelik, göreve yeniden dönmesi nedeniyle Yalçın’ı kutlarken, bazı çevrelerin dillendirmesinin aksine kendisinin sürece hiçbir şekilde müdahil olmadığını özellikle belirtti ve “Sedat Yalçın’ın atanmasını da olumlu bulduğunu” söyleyip başarı diledi.
Bu arada…
Çalan telefonlardan ve gelen ziyaretçilerden fırsat buldukça AK Parti Bursa Milletvekilleri ile de görüşen Yalçın, yaptığı her görüşmede il yönetim kurulu ile Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçe yönetimlerinin oluşturulmasında önerilere açık olduğunu özellikle vurguladı.
Yalçın milletvekilleriyle görüşmelerini hafta sonu da sürdürecek.