AK Parti İl Başkanı Yalçın yeni yönetime seslendi: Millet bizden temiz zeminde siyaset yapmamızı istiyor

Oluşturduğu yeni il yönetim kurulunun onayını dün Genel Merkez’den alan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın işe çok hızlı başladı. Bugün öğle saatlerinde önce başkanlık divanı olarak da adlandırılan AK Parti Yürütme Kurulu’nu belirleyen Yalçın, öğleden sonra da basın toplantısıyla Yürütme Kurulu’nu tanıttı.
Aslında…
Yalçın’ın bu kadar hızlı hareket etmesinin bir nedeni var.
O da…
Yarın akşam Devlet Bakanı Faruk Çelik’in kızının nikahı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’ya gelecek olması.
Başbakan’ın ziyareti sırasında yönetim boşluğu yaşamak istemeyen Yalçın, önümüzdeki haftayı beklemeden Yürütme Kurulu’nu oluşturarak çalışmalara hemen başlama fırsatını da elde etmiş oldu.
Buna göre…
Sedat Yalçın başkanlığındaki AK Parti İl Yönetim Kurulu içinde, her biri İl Başkan Yardımcısı sıfatı taşıyan Yürütme Kurulu üyeleri ve görevleri şu isimlerden oluşuyor:
Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Avukat Cemalettin Torun, Teşkilat Başkanı Diş Hekimi Tahsin Bulut, Seçim İşleri Başkanı Avukat Cihat Çini, Yerel Yönetimler Başkanı İnşaat Mühendisi İsmail Hakkı Edebali, Halkla İlişkiler Başkanı İnşaat Mühendisi Hasan Tuğcu, Medya ve Tanıtım Başkanı Gazeteci Cennet Cankılıç, Sosyal İşler Başkanı Uzman Hekim Mustafa Esgin, Ekonomik İşler Başkanı Maliye Doktoru Nihat Gülçimen, İdare ve Mali İşler Başkanı Mali Müşavir Ömer Demir, Ar_Ge Başkanı Doç. Dr. Murat Yurtsever, Dış İlişkiler Başkanı Avukat Mustafa Yavuz, İl Sekreteri Muhammed Gümüşsoy.
Yeni yönetimin Yürütme Kurulu tanıtım toplantısını Almira Otel’de yapan Yalçın, biraz da yeni medya Tanıtım Başkanı Gazeteci Cennet Cankılıç’ın uyarısıyla değişik bir görüntüye imza attı.
Yalçın toplantıyı gazetecileri yanına, Yürütme Kurulu üyeleriyle Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’in yeni ilçe başkanlarını ise karşıya alarak gerçekleştirdi.
Görüntü farklılığı olan bu toplantıda Yalçın’ın arkadaşlarına verdiği mesajlar da çarpıcıydı.
Örneğin…
Önümüzdeki referandum sürecine dikkat çekerken, “Referandum kampanyasında halka doğruları anlatacağız, bunun bir demokrasi oylaması olduğunu söyleyeceğiz” diyen Yalçın, referanduma sunulan anayasa paketinin Türkiye’nin hukuksal yapısı için çok gerekli olduğunu söyledi.
Bu arada…
Referandumda hayır kampanyası düzenleme kararı alan muhalefet partilerinin tabanlarının evet oyu vermek istediklerine de değinen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, yeni yönetim listesi için de şunu söyledi:
“Listelerde yer almasını istediğimiz ancak yer veremediğimiz çok değerli arkadaşlarımız da var. Ama bu, sayısal olarak listenin sınırlı olmasından kaynaklanıyor. Bu da onların değil, bizim eksiğimiz.”
Bundan sonraki tüm çalışmaların “tüm arkadaşların katılımıyla” yapılacağına dikkat çektikten sonra da “Geçmişte bazı hareketler olmuş olabilir. Onların hepsini geride bıraktık ve yeni bir sayfa açtık. Hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Bundan sonraki çalışmaları için de “Bakanımız ve milletvekillerimizle sürekli istişare içinde olacağız” ifadesini kullandı.
Sonra da…
Yönetim içinden oluşturulan Yürütme Kurulu üyelerine önemli bir mesaj verdi:
“Ölçü aldığımız tek bir yer var: Kamuyu. Yani millet. Milletimiz nasıl bakıyor, bizim için çok önemli. Milletimiz bugün bizden temiz zeminde siyaset yapmamızı istiyor. Hem İl, hem de merkez ilçelerin yönetimleri oluşturulurken buna çok dikkat edildi.”
Bunları söyledikten sonra da ilk çalışmayı açıkladı:
“İlk icraat olarak Referandum Çalışma Birimi oluşturduk. Seçim İşleri Başkanlığımıza bağlı olarak çalışacak bu birime çok iş düşecek.”
Referandum kampanyasında çok geniş bir kesime sesleneceklerini kaydeden Yalçın bir de gözdağı anlamında söz verdi:
“Biz, kapağı açılmadık dosya kalmasın istiyoruz.”
Bugün Almira Otel’de düzenlenen Yürütme Kurulu tanıtım toplantısının başlangıcında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de vardı. Ancak Başkan Altepe daha önceden planlanmış bir toplantı nedeniyle, tanıtım başlamadan salondan ayrıldı.
Bu arada…
AK Parti İl yövnetim Kurulu’nda Teşkilat Başkanı olarak görev üstlenen Diş Hekimi Tahsin Bulut, daha önceden İl Başkanı Sedat Yalçın’ın belirlediği kriterler gereği, 1.5 yıldır sürdürmekte olduğu Bursa Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevinden yarın istifa edecek.