AK Parti’nin istişaresi strateji oyununa dönüştü

Tanımlamayı dün yaptık, bugün de geçerli… Adalet ve Kalkınma Partisi’nde beklenen ama açıklandığında şok etkisi yapan görevden İl ve 3 merkez ilçeye yönelik görevden alma alma operasyonlarının ardından başvurulan ve test yöntemli sınav benzeri jet istişare görüşmelerinden çok ciddi bir sonuç çıkmaz.
Hatta…
İki gün içinde yüzlerce kişiyle görüşüp isim havuzu oluşturmayı amaçladığı anlaşılan bu yöntem, AK Parti’ye daha da çözümsüzlük getirir.
Nitekim…
Dün öğle saatlerinde Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Enver Yılmaz ile İl Koordinatörü Hasan Ali Çelik’in başlattığı istişarelerde ilk etapta eski il başkanı Sedat Yalçın açık ara önde gitmeye başladı.
Hemen arkasından ise…
Yalçın’la yarışabilir düzeyde olmasa bile eski milletvekili Zafer Hıdıroğlu’nun adı duyuldu.
Bunun üzerine…
Yani gelen yöneticilerin uyguladığı yöntemin anlaşılması üzerine stratejik planlar devreye girdi.
Daha doğrusu…
Osmangazi İlçe’nin görevden alınan yönetimi merkezli, hatta bazı milletvekillerinin de adının dillendirildiği ve medya ayağı da olan dar yapıda yöntem üzerine projeler geliştirildi.
Örneğin…
İstişarelerde açık ara önde giden Sedat Yalçın’a alternatif oluşturmak için önerilecek isimler olarak bir liste oluşturuldu ve görüşmeye gireceklere bunların bildirilmesi telkini başladı.
Anladığımız kadarıyla…
İsmi çıkan Sedat Yalçın için “Nasıl olsa onu yapmazlar” düşüncesiyle hareket ediliyor.
Buna karşın…
Reaksiyonel bir hareketle, görevden alınan il yönetimi içinden bazı isimleri önerenler de oldu.
Böylece…
Zaten bir sonuç çıkması beklenmeyen istişare görüşmeleri, stratejik hamleler nedeniyle daha da karmaşık bir hale büründü.
Kulağımıza gelenlere göre…
İstişare görüşmelerini sürdürenler de bunu fark ettiler. Ama görüşmelerini de sürdürdüler. Bu akşam da Ankara’ya dönecekler.
Karar da Ankara’da verilecek.
Doğrusu…
Yolunda gidecek bir süreci çözümsüzlüğe yönlendiren AK Parti Gernel Merkezi bu tablodan nasıl bir sonuç çıkaracak çok merak ediyoruz.