AK Parti’de yoğun günler… Yalçın-Tutan görüşmesi “Bizden kavga bekleyenler yanılıyorlar” mesajı verdi

Siyasi partilerde yeniden yapılanma süreçleri daima harekete yol açar. Bu durumun, iktidar partilerinde ne gibi hareketlenmeye yol açtığını şu sıralar Adalet ve Kalkınma Partisi’nde görüyoruz.
İl başkanlığı görevini yeniden üstleneli bir hafta bile olmayan Sedat Yalçın inanılmaz bir yoğunluk yaşıyor.
Bir kere…
Yalçın sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar çalan telefonlarla boğuşuyor. Aramalar peş peşe geldiği için kimi telefonlara cevap veremiyor, çünkü yetişemiyor.
Bu arada…
Partinin yeni sürecine birlik ve beraberlik havası içinde girilebilmesi için görüşmeler yapıyor. O görüşmelerde yeni döneme ilişkin plan ve projelerini anlatıyor.
Örneğin…
Bu tür görüşmelerden birini bu sabah AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan’la yaptı. Parti dışı bir ortamda bir araya gelip kahve içen Tutan ve Yalçın karşılıklı görüş alışverişinde bulundular, ortak değerlendirmeler yaptılar.
Sonunda…
Tutan-Yalçın buluşması çok verimli bir görüşmeye dönüştü.
Görüşmenin önemi şuradan geliyor.
Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan siyasette, Devlet Bakanı Faruk Çelik’e en yakın kişi olarak biliniyor.
O nedenle…
Yalçın’la Tutanın buluşup bazı ortak değerlendirmeler yapmaları, çok verimli bir görüşmeye imza atmaları yalnızca kendi ilişkileri açısından değil, Sedat Yalçın’ın göreve geliş sürecinde Bakan Çelik’le ilgili spekülasyonların önüne geçilmesi açısından da çok önemli.
Zaten…
Yalçın da ilk günden beri tüm mesajlarında “Bakanımızla uyum içinde çalışacağız” diyor.
Sonuç olarak…
Bu sabahki görüşmeden “Bizden kavga bekleyenler yanılıyorlar” mesajı çıktı. Mesaj partinin yakın geleceği açısından çok önemli.
Bu arada…
Yalçın’ın yönetim kurulu listesini oluşturmak üzere görüşmeleri de sürüyor.
Ancak…
Kulislerden gelen haberlere bakılacak olursa, bu konuda ciddi sıkıntılar oluşmaya başladı.
Çünkü…
Bu sayfalarda daha önce de vurguladığımız gibi, Sedat Yalçın’ın yeniden il başkanı olduğu süreçte çevresinde ciddi bir koalisyon yapısı oluştu. O koalisyonun parçaları şimdi yönetimlerde ve ilçe başkanı atamalarında dediklerinin olmasını bekliyorlar.
Üstelik…
Koalisyonu oluşturan yapıların her biri kendini en önde ve en haklı görüyor.
Öyle ki…
Kimi yapıların Yalçın’la doğrudan ya da dolaylı sürdürdükleri görüşmelerinde “Bizim hareketimiz eski yönetimi götürdü, onun için yeni yapılanmada hakkımız var” mesajını fazlasıyla verdikleri, bunun da yanlış bir tavır olması nedeniyle ciddi sıkıntılara yol açtığı kulağımıza geliyor.
Gerçi…
Gerek deneyimleri, gerek sosyal yapısı Sedat Yalçın’ın bu tür sıkıntıları aşabileceğini gösteriyor. Zaten, başarılı olabilmesi de bunları aşabilmesinden geçiyor. Ama çevresinin de ona yardımcı olması gerekiyor.