Ak Parti’de suyun akışı yine değişti… Osmangazi’de Refik Özen, Yıldırım’da Necmi Akosman ilçe başkanı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Nagip Vardar’ın görevden alınıp yerine 14 ay aradan sonra Sedat Yalçın’ın yeniden atanması hem şok bir gelişmeydi, hem de siyaset kulislerinde yaygın olarak “siyasi devrim” gibi kabul gördü.
Çünkü…
Bu görev değişikliğiyle, Devlet Bakanı Faruk Çelik’le birlikte siyaset yapan yerel kadroların tümünün tasfiye edilecekleri, bugüne kadar Çelik’e karşı siyaset yapanların da Yalçın’ın hem yönetiminde yer alacakları ve hem de oluşturacağı üç merkez ilçede görevlere gelecekleri beklentisi vardı.
Nitekim…
Son bir hafta kulislerde hep ihtilal ekipleri tarafından gündeme taşınan ilçe başkanı adayları konuşuldu.
Fakat…
Yalçın’ın yaptığı ön çalışmaların ardından bugün Ankara’ya Osmangazi için Recep Koygun, Refik Özen ve Mustafa Yavuz davet edilirken, Yıldırım için Necmi Akosman ve Hüdai Yazıcı’ya davet geldi. Nilüfer için de Celil Çolak, İsmail Hakkı Kuvarmacı ve İsmail Hakkı Edebali çağırıldı.
Görüşmeler…
Daha önce olduğu gibi Genel Merkez’de Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’in makamında yapıldı.
Öğle saatlerinde ise iki ilçenin yeni başkanları belli oldu.
Buna göre…
AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı görevine Refik Özen getirilirken, Yıldırım İlçe Başkanı da Necmi Akosman oldu. Nilüfer’deki araştırma ise sürüyor.
Ama…
Ankara’dan gelen bilgilere göre, İsmail Hakkı Kavurmacı üzerinde ciddi bir şekilde durulmasına karşın “Makine Mühendisleri Odası Başkanlığı’ndan geldiği, siyaseti pek iyi bilmediği, teşkilatı da çok iyi tanımadığı” gerekçesiyle arayışlar Celil Çolak üzerine kaydırıldı.
Muhtemelen de…
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı’nın Celil Çolak olması bekleniyor.
Suyun akışının değişmesine gelince…
Yalçın’ın il başkanlığına getirildiği süreçte, çevresinde geniş bir koalisyon oluştuğunu bu sayfalarda sürekli vurguluyoruz. Hatta, kendilerini önceki yönetimi götüren olarak görenler, yeni dönemin şekillenmesinde kendi önerdikleri isimlerin atanmasını bekliyorlardı.
Ama…
Ankara’ya çağırılanlar arasında ihtilalci ekipten kimsenin olmadığı görülüyor.
Dahası…
Osmangazi İlçe Başkanı olan Refik Özen görevden alınan il yönetiminde, yani Nagip Vardar yönetiminde Teşkilat Başkanı olarak görev yapıyordu ve Devlet Bakanı Faruk Çelik’le siyaset yapan ekipteydi.
Yanı sıra…
Yıldırım’a atanan Necmi Akosman’ı da Bakan Çelik’in “iyi abilik yapar” diyerek önerdiği her yerde konuşuluyor.
Aynı şekilde…
Eğer atanırsa Celil Çolak’ın da bu yapı içinde olduğu biliniyor. Çünkü, Harita Mühendisleri Odası Başkanlığı’nın ardından Çolak’ın adı geçen yıl yerel seçimde AK Parti’nin Nilüfer aday adayları arasında yer almış, kongrede de Nagip Vardar yönetimine girmişti.
Yani…
AK Parti’de geçen hafta yön değiştiren sular, bugün bir kez daha yön değiştirdi. Bu durumda, Sedat Yalçın’ın il yönetim kurulunun nasıl oluşacağı da merak konusu. Haline geldi.