AK Parti’de heyecanlı bekleyiş… Merkezdeki 3 ilçe de listelerini verdi, İl Başkanı Yalçın Ankara’ya gitti

Her şey göz önünde geçtiği için iktidar partileri açısından gelenek gibi kabul edilen bir durum var. İktidar partisinin kulisi de diğer partilere göre hareketli oluyor, iktidar partisinde yaşanan sıkıntı da diğer partilere göre daha sancılı geçiyor, iktidar partisine yönetim kurulu oluşturulurken de isteklisi çok oluyor.
O nedenle…
Sedat Yalçın’ın yeniden AK Parti İl Başkanı olarak görev üstlendiği andan itibaren başlayan yeni il yönetim kurulunu oluşturma çabaları biraz daha yoğun geçti.
Önce…
İsteklisi çok oldu. Sonra, isimler arasında tartışmalar fazlaca yaşandı.
Bir yandan partinin dengeleri gözetilirken, bir yandan da referandum ve seçimde partiyi yönetecek kadro olduğu için hem kendi içinde, hem teşkilatla, hem milletvekilleriyle, hem de Genel Merkez’le uyumlu olmasına önem verildi.
O nedenle…
Daha önceden liste için düşünülen kimi isimlerden vazgeçildi.
Dün de bu sayfalardan ilk olarak aktardık. Üzerinde mutabakata varılan 15 kişi belli oldu:
Cemalettin Torun, İsmet Acar, Nilüfer Kahveci, Cihat Çini, Özkan Özipekliler, Murat Yurtsever, Cemal Tuna, Nesuha Özyıldırım, Sertaç Karaalp, Şükran Misci, Nurhan Gözü, Nuri Daştan, Mustafa Yavuz, Muhammed Gümüşsoy, Seyfettin Sivri.
Yanı sıra…
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın taslak listesiyle birlikte Ankara’ya gitti. Muhtemelen de 50 kişilik asıl, 50 kişilik yedek yönetim kurulu listesi bugün kesinleşmiş olacak. Hatta, her an açıklanabilir.
Bu arada…
Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, Yıldırım İlçe Başkanı Necmi Akosman ve Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız da hazırladıkları 15 kişilik asıl ve 15 kişilik yedek yönetim kurulu listelerini Yalçın’a verdiler.
Yani…
3 merkez ilçenin listesi de şu anda İl ile birlikte Ankara’da.
Ancak…
İlçelerin listelerinin, İl listesinde sıkışıklık olması halinde kimi isimlerin ilçelere kaydırılma olasılığı bulunduğu için yarına kalabileceği belirtiliyor.
Hatta…
Son bir değerlendirme için 3 merkez ilçe başkanının da Ankara’ya davet edilmeleri söz konusu.