Adı aşk bu eziyetin… Bursaspor taraftarını anlatan film eziyete dönüşen sürecin ardından 1 Eylül’de sinemalarda

Bugüne kadar dünyada sinema filmine konu olan yalnızca İngiltere’nin köklü kulüplerinden West Ham United taraftarı vardı. Yine köklü bir İngiliz kulübü olan Liverpool taraftarını anlatan ve bir bölümü Bursa’da da çekilen filmin genel çekimleri devam ediyor.
Bursaspor taraftarını anlatan Camcı-Adı Aşk Bu Eziyetin adlı sinema filminin çekimleri ise tamamlandı.
Bu büyük taraftarı hem ölümsüzleştirecek, hem de dünyada filme konu üç taraftar grubundan biri haline getirecek olan film 1 Eylül’den itibaren sinemalarda vizyona girecek.
Doğal olarak…
Filmin ilk galası Bursa’da Bursaspor taraftarları ile birlikte yapılacak. Sonraki aşamada İstanbul’da gala var.
Bütün bunları yazıvermek aslında çok kolay. Meslektaşımız, arkadaşımız Suat Şenocak bu filmi çekmeye karar verdiğinde duyduğu heyecanı da çok iyi biliyoruz.
Ama…
Bursa, Eskişehir ve İstanbul’da çekimleri yapılan film, çekimlerinde yaşanan sıkıntılardan vizyona girebilmesi için gerekli finansman desteği arayışlarına kadar, adı gibi eziyete dönüşen süreçler yaşadı.
Sevgili Suat yaşadıkları karşısında zaman zaman bunaldıysa da pes etmedi ve sonunda vizyona sokabilecek hale getirmeyi başardı.
Hem de…
Tek başına yaptığı mücadeleyle bunu başardı.
Yaşadıklarını anlatırken şunları dile getirirken, önce çıkış noktasını vurguluyor:
“Ne Türkiye’de, ne Ortadoğu ve Balkanlar’da… Belki Avrupa’nın kalan kısmı ya da dünyanın bir başka bölgesindeki taraftarlar arasında benzeri çok az rastlanan bir sadakat söz konusu yeşil beyaz renklere gönül verenlerin davranışı. Bu taraftar sinema filmi olmayı hak ediyor.”
Şöyle devam ediyor:
“Ben de yaklaşık iki yıldır Bursaspor’a sevdalı bu taraftarı konu eden bir film çekmeye çalışıyorum. İki yıldır şartların olgunlaşması ve filmimizi daha iyi koşullarda çekelim diye çabaladık. Amma ve lâkin şartların iyileşeceği yok, Bursaspor taraftarı dışında böyle bir filmin çekilip çekilmemesiyle kimse ilgilenmiyor.”
Sıkıntısını dile getiriyor:
“Bursa’nın ve dolayısıyla Bursaspor’un ulusal ve uluslararası tanıtımının yapılacak olması, bunun sonucunda kente daha çok turistin gelecek olması, ekonominin canlanması dert değil kimseye.”
Sıkıntının nedeni belli aslında.
Film için Suat Şenocak’a ilk anda yalnızca Bursa Valisi Şahabettin Harput’un eli uzanıyor. Bugüne kadar ilgili ilgisiz her işe destek olan Bursa Büşükşehir Belediyesi’nin böyle bir projeye destek vermemesi, sponsorluk katkısında bulunmaktan özenle kaçınması ise gerçekten şaşırtıcı.
En önemli destek ise gönül desteği ve motivasyon olarak Bursaspor taraftarından geliyor.
Ama…
Suat’ın umutlarının neredeyse tükendiği, filmin montajını finansal nedenlerle bitiremediği o süreçte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in uzanan eli, bu çok özel projeyi sinemaseverler ve futbolseverlerle buluşturmak üzere engellerin aşılması anlamına geliyor.
Şimdilerde…
Montaj çalışmaları süren Camcı-Adı Aşk Bu Eziyetin filminin 1 Eylül’de sinemalarda vizyona girecek olmasının ortaya çıkardığı büyük heyecan var.
Filmin senaryosunu ve yönetmenliğini Suat Şenocak yaptı. Yapımcılığını Logos Film ve Bursa İnSanat Sinema Derneği üstlendi.
Nilüfer Belediyesi’nin sponsorluğunu üstlendiği filmde Günay Güney, Altuğ Görgü, Arzu Tan Bayraktutan, Yunus Emre Kılınç, Ahmet Beydüz rol aldılar. Filmen dağıtımını ise Medyavizyon yapacak.
Doğrusu…
Bursa’yı ve Bursaspor’u anlatan, Bursaspor taraftarının ölümsüzleştiren bu çok özel filmden herkes uzak durmaya çalışırken; kültüre, sanata ve bu kent adına üretilen değerlere sahip çıktığını bir kez daha gösteren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e biz de teşekkür ediyoruz.
İyi ki…
Bu kentte Suat Şenocak gibi eziyetten yılmadan üretme ısrarında olan ve Mustafa Bozbey gibi kent değerlerine sahip çıkan insanlar var. İyi ki Bursa için bir şeyler yapmaya çabalayanlara detek olan bir de Valimiz var.