Yüzakı bir hastane… Bursa Devlet Hastanesi, hayırsever desteğiyle özel hastanelerle yarışıyor

Hüseyin Alagöz’den sonra Bursa Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine Doktor Mete Ekşioğlu atandığında, “dışarıdan atama yapmak yerine hastanenin içinden başhekim çıkarıldığı için” sevinmiştik.
Çünkü…
Bursa’da yaşayan herkesin mutlaka yolunun geçtiği efsane vali Haşim İşcan’ın kente armağanı olan Bursa Devlet Hastanesi’ni yönetmek ve kentle ilişkilerini geliştirebilmek için gerçekten de hem hastaneyi, Bursa’yı ve Bursalı’yı iyi bilmek, hem de biraz sihirbaz olmak gerekiyor.
İşte…
Mete Ekşioğlu’nun en büyük özelliği, tüm bunları iyi bilmesi ve Bursa ile çok sağlıklı diyaloglar kurmasıydı.
Dahası…
Bunlara, Karadenizli olmasının bir özelliği olarak ortaya çıkan inatçılığı da eklenince ortaya inanılmaz bir değişim çıktı.
İlk adımı…
Artık çalışamaz hale gelen ameliyathaneleri değiştirmek için attı. “Ben Bursalı hayırseverlere güveniyorum, onların katkısıyla bu işin altından kalkarım” dediğinde çok kişi gülmüş ve başaramayacağını düşünmüştü.
Ama…
Ekşioğlu, artık ameliyat yapılamaz hale gelen, kullanılan cihazların üretildiği firmaların bile tarihe karıştığı ameliyathaneleri yıkıp, hastane bahçesinde bölgenin en modern ameliyathanelerini kurdu.
En önemli nokta ise şu:
Bursalılar, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mete Ekşioğlu’na o kadar güveniyorlar ki, yaptığı yardım çağrılarına hiç duyarsız kalmıyorlar ve ellerinde ne varsa getirip veriyorlar.
Bu durum gerçekten çok önemli.
Nitekim…
Pek çok kişi inanmasa bile ameliyathaneleri değiştirmeyi başaran Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mete Ekşioğlu geçen yıl kendisine yeni hedef belirleyip hastaneyi tepeden tırnağa değiştirmek ve 300 yeni özel oda yapmak için kolları sıvadığında, bu kez yapamayacağını düşünenlerin sayısı önceki kadar olmadı.
Çünkü…
Onun yola çıktığında sonuca ulaştığını herkes gördü.
Hele…
Bu sabah, biten odaların tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda, yapılanların ne kadar güzel ve farklı olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.
Burada…
Bizim gördüğümüz şu:
Bursa Devlet Hastanesi doktor kadrosu olarak zaten pek çok özel hastaneden daha iyi durumda. Yataklı tedavide konfor ve muayene ortamı bakımından çok gerideydi.
Şimdi…
Bu eksikler gideriliyor. Bursalı hayırseverlerin katkısıyla, Bursa Devlet Hastanesi yılların koğuş sisteminden kurtuluyor, tıpkı özel hastaneler gibi tek ve ikişer kişilik özel odalara dönüyor.
Odalar tek tip. İçinde bir hastanen gereksinim duyduğu her şey var. Televizyonu, telefonu, tuvaleti, banyosu dahil.
Hastane yönetimi…
Bir odanın maliyeti olarak 29 bin lira bağış alıyor. Ancak bu rakamın dörtte biri odanın tefrişi için kullanılıyor. Kalan bölüm, hastanenin tabandan tavana değişimi için harcanıyor. Tüm kablo sistemi, tüm güvenlik sistemi, tüm haberleşme sistemi, tüm tesisatlar değiştiriliyor.
Yani…
Sadece görsel bir değişim değil, yüzakı bir hastane için gereken her şey yapılıyor.
Sabahki toplantıda Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mete Ekşioğlu’nun verdiği bilgiye göre, 300 yeni oda planlanmış. 102 oda yapılmış. Kalan 198 oda için Bursalılar’ın ilgisi ve desteği bekleniyor.
Bu arada…
Kamu hizmeti veren yöneticilerin böylesine büyük projeleri arkalarında destek olmadan yapabilmeli mümkün değil. Başhekim Ekşioğlu’nun arkasındaki en büyük destek ise Bursa Valisi Şahabettin Harput.
Geldiği günden beri eğitimden turizme kadar Bursa’nın her sorunu ve eksiğiyle çok şakından ilgilenen Harput, hastanenin yenilenmesi ve özel hastanelerle yarışabilir duruma gelmesi çabalarında da Ekşioğlu’nun arkasında duruyor.
Nitekim…
Sabahki tanıtım toplantısında, “hastalığın ne zaman nerede kime geleceği belli olmaz” diye Bursalılar’a şu çağrıyı yaptı:
“Bursa Devlet Hastanesi’nin bir özel hastane gibi en yüksek standarda ulaşması için başlatılan kampanyaya Bursalılar’ın desteğini bekliyoruz. Yüzakı bir hastane Bursa’ya kazandırılıyor. Neden sizin adınız da burada yer almasın?”
Gördüğümüz şu:
Bursalılar bugüne kadar kendileri için yapılan her işi desteklediler, kendileri için çalışan herkesin yanında oldular. Mutlaka yollarının geçtiği Bursa Devlet Hastanesi’ni de yarım bırakmaya gönülleri razı olmaz.
Çünkü…
O hastane hepimizin.